Mikrós enchilada

Hozzávalók

6 - 7
darabhoz
+
2 ek olaj
1 fej vöröshagyma (kisebb)
1 gerezd fokhagyma
1 db paradicsomkonzerv
só, bors
1 tk mexikói fűszerkeverék
1 db kukoricakonzerv
1 db vörösbabkonzerv
1 csomag tortillalap
200 g tejföl
50 ml tej
150 g reszelt sajt
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Mikrós enchilada

Az enchiladában az a jó, hogy tényleg villámgyorsan kész van, és nagyon-nagyon finom! Ha sütőben akarod sütni, dobd be 15 percre, 200 fokra, de persze választhatod a mikrós verziót is.
Kipróbáltam, jóóó lett!
9
Hirdetés

Hozzávalók

6 - 7
darabhoz
+
2 ek olaj
1 fej vöröshagyma (kisebb)
1 gerezd fokhagyma
1 db paradicsomkonzerv
só, bors
1 tk mexikói fűszerkeverék
1 db kukoricakonzerv
1 db vörösbabkonzerv
1 csomag tortillalap
200 g tejföl
50 ml tej
150 g reszelt sajt
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és egy lábasban, kevés olajon üvegesre pirítjuk. Rádobjuk a paradicsomkonzervet, és 8-10 percig rotyogtatjuk, majd mehetnek bele a fűszerek, a lecsepegtetett kukorica és bab. 6-7 db tortillalapban eloszlatjuk a babos keveréket, feltekerjük őket, és egy sütőtálba pakoljuk.

Mikrós enchilada
Mikrós enchilada

A tejfölt elkeverjük a tejjel, sóval, borssal, és leöntjük vele a tortillatekercseket, majd megszórjuk a reszelt sajttal, és mikróba dobjuk, magas fokozatra, addig, amíg kissé ráolvad a sajt a tekercsekre (kb. 8-10 perc).

Ha tetszett a mikrós enchilada receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások