Hozzávalók
- 2 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma (kisebb)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsomkonzerv
- só, bors
- 1 tk mexikói fűszerkeverék
- 1 db kukoricakonzerv
- 1 db vörösbabkonzerv
- 1 csomag tortillalap
- 200 g tejföl
- 50 ml tej
- 150 g reszelt sajt
Hozzávalók
- 2 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma (kisebb)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsomkonzerv
- só, bors
- 1 tk mexikói fűszerkeverék
- 1 db kukoricakonzerv
- 1 db vörösbabkonzerv
- 1 csomag tortillalap
- 200 g tejföl
- 50 ml tej
- 150 g reszelt sajt
A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és egy lábasban, kevés olajon üvegesre pirítjuk. Rádobjuk a paradicsomkonzervet, és 8-10 percig rotyogtatjuk, majd mehetnek bele a fűszerek, a lecsepegtetett kukorica és bab. 6-7 db tortillalapban eloszlatjuk a babos keveréket, feltekerjük őket, és egy sütőtálba pakoljuk.
A tejfölt elkeverjük a tejjel, sóval, borssal, és leöntjük vele a tortillatekercseket, majd megszórjuk a reszelt sajttal, és mikróba dobjuk, magas fokozatra, addig, amíg kissé ráolvad a sajt a tekercsekre (kb. 8-10 perc).
Ha tetszett a mikrós enchilada receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!