Hirdetés

Hozzávalók

2 - 3
főre

A csirkéhez

2 ek olívaolaj
300 g csirkemell
só,bors

A szószhoz

1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tk oregánó
1 mk római kömény
1 mk cayenne bors
300 ml passata (passzírozott paradicsom)
só, bors

A tetejére

200 g tejföl
1 tk chipotle paprika
120 ml tejszín
só, bors
1 zacskó sós chips

Az összeállításhoz

4 tortillalap
2 marék reszelt vörös cheddar sajt
sós chips
Hirdetés

Csirkés enchilada chipsmorzsával

Az enchilada a kollégák egyik nagy kedvence a szerkesztőségben. Sok-sok pirult sajt, szaftos tortillatekercsek marhával vagy ez esetben csirkével töltve. ISTENI! Most ráadásul megbolondítottuk egy kevés chipsmorzsával is, hogy még pikánsabb ízeket kapjunk. ;)
Hirdetés

Hozzávalók

2 - 3
főre

A csirkéhez

2 ek olívaolaj
300 g csirkemell
só,bors

A szószhoz

1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tk oregánó
1 mk római kömény
1 mk cayenne bors
300 ml passata (passzírozott paradicsom)
só, bors

A tetejére

200 g tejföl
1 tk chipotle paprika
120 ml tejszín
só, bors
1 zacskó sós chips

Az összeállításhoz

4 tortillalap
2 marék reszelt vörös cheddar sajt
sós chips

A csirkemellet nagyobb darabokra vágjuk és kevés olívaolajon megsütjük, majd két villa segítségével széttépkedjük. Az apróra vágott vöröshagymát kissé lepirítjuk a csirkéből visszamaradt zsiradékon, majd mehet bele a szintén apróra vágott fokhagyma, a fűszerek és a passata. Pár percig kevergetjük, majd beleforgatjuk a szálaira szedett csirkét is. A tortillalapo közepére halmozunk egy sávban a paradicsomos-csirkés töltelékből, erre kerül kevés reszelt sajt, chipsmorzsa, majd feltekerjük őket és egy tepsibe fektetjük a tekercseket. A tejfölös mártáshoz összekeverjük a tejfölt és a tejszínt az apróra vágott chipotle paprikával, sózzuk, borsozzuk, és az egészet a tortillatekercsekre öntjük, megszórjuk reszelt cheddarral és chipsmorzsával és 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások