Hozzávalók
- 4 ek olívaolaj
- 400 g tofu
- 3 ek szójaszósz
- 1 l zöldségalaplé
- 3 ek miso paszta
- 15 g szárított alga
- 2 db lime leve
- 2 cm gyömbér reszelve
- 3 szál újhagyma
Hozzávalók
- 4 ek olívaolaj
- 400 g tofu
- 3 ek szójaszósz
- 1 l zöldségalaplé
- 3 ek miso paszta
- 15 g szárított alga
- 2 db lime leve
- 2 cm gyömbér reszelve
- 3 szál újhagyma
Az egyszerű miso leveshez egy serpenyőben az olívaolajon lepirítjuk a felkockázott tofu minden oldalát, ezután hozzáadjuk a szójaszószt és 1-2 percig tovább pirítjuk, majd félretesszük.
Egy lábasban felmelegítjük a zöldségalaplevet, majd ha felforrt, két merőkanálnyit kiveszünk egy kisebb keverőtálba, és habverővel csomómentesre keverjük benne a miso pasztát.
Ezután mehet vissza a levesalapba, majd beleszórjuk a felaprított algalapokat is. Belefacsarjuk a lime levét, mehet bele a reszelt gyömbér, a felkarikázott újhagyma, végül beletesszük a pirított tofut.
- Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a leves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Elgondolkodtál, hogy kéne egy fullos leves recept is? Ezeket lesd meg:
Szuperzöld házi pesztós cukkinileves