Hagymás-sajtos tepsis krumpli

Hozzávalók

2 - 3
főre
+
3 db nagyobb burgonya
2 fej hagyma
só, bors
50 ml olaj
350 g füstölt-főtt tarja
150 g trappista
3 - 4 ek tejföl
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Hagymás-sajtos tepsis krumpli

Ha eddig nem tudtad, milyen is pikk-pakk összedobni egy ételt, akkor ezt próbáld ki, és máris megtudod. És szinte biztos vagyok benne, hogy még a boltba se kell leugranod a hozzávalókért, mert lapul otthon mindenből.
Kipróbáltam, jóóó lett!
8
Hirdetés

Hozzávalók

2 - 3
főre
+
3 db nagyobb burgonya
2 fej hagyma
só, bors
50 ml olaj
350 g füstölt-főtt tarja
150 g trappista
3 - 4 ek tejföl
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A burgonyát és a hagymát félcentis karikákra vágjuk, egy keverőtálba tesszük, sózzuk borsozzuk, meglocsoljuk az olajjal, és alaposan összekeverjük. A tarját apró, körülbelül félcentis kockákra vágjuk. Egy kisebb jénaiba vagy porcelán tepsibe rétegezünk egy sor krumplit, majd rátesszük a hagyma felét, megszórjuk a felkockázott hús egy részével, majd jöhet még egy réteg burgonya, majd egy réteg hagyma, és ezt szintén megszórjuk a maradék tarjával. 200 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, majd lereszeljük a sajtot, és megszórjuk vele a tepsis burgonya tetejét, és 190 fokon további 10-15 percig sütjük.

Kivesszük a sütőből, és tejföllel tálaljuk.

hagymás-sajtos tepsis krumpli
Hagymás-sajtos tepsis krumpli

Ha tetszett a hagymás-sajtos tepsis krumpli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Tarjás-parajos serpenyős krumpli

Sajtos-kakukkfüves rakott burgonya

Spenótos rakott krumpli

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások