Tarjás-parajos serpenyős krumpli

Hozzávalók

4
főre
+
250 g füstölt, főtt tarja (egészben)
2 db hagyma
4 gerezd fokhagyma
2 ek olaj a pirításhoz
180 ml főzőtejszín
200 ml alaplé
200 g mirelit szálas paraj
1 csipet szerecsendió
só, bors
100 g trappista sajt
700 g krumpli
tejföl
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Tarjás-parajos serpenyős krumpli

Ehhez a recepthez egy gyors alapot kell főzni, aztán készre sütni benne a krumplit. Egy rész az Agymenőkből, és már eheted is a friss vacsorát.
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
250 g füstölt, főtt tarja (egészben)
2 db hagyma
4 gerezd fokhagyma
2 ek olaj a pirításhoz
180 ml főzőtejszín
200 ml alaplé
200 g mirelit szálas paraj
1 csipet szerecsendió
só, bors
100 g trappista sajt
700 g krumpli
tejföl
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A tarját felkockázzuk, a hagymát és a fokhagymát felszeleteljük, és az egészet megpirítjuk egy kis olajon a serpenyőben.

Felöntjük a tejszínnel és az alaplével, beletesszük a parajt, és egybeforraljuk. Ízesítjük a szerecsendióval, sóval, borssal, belereszelünk 60 grammnyi sajtot, majd belekeverjük a meghámozott, felszeletelt nyers krumplit. Lefedjük alufóliával, és 185 fokra előmelegített sütőbe toljuk 15-20 percre.

Ezután levesszük róla a fóliát, és a tetejére reszeljük a maradék sajtot, majd fólia nélkül további 15-20 percig sütjük.

Kis tejföllel tálalva az igazi.

Tarjás-parajos serpenyős krumpli
Tarjás-parajos serpenyős krumpli

Ha tetszett a tarjás-parajos serpenyős krumpli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások