Hozzávalók
- 250 g füstölt, főtt tarja (egészben)
- 2 db hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek olaj a pirításhoz
- 180 ml főzőtejszín
- 200 ml alaplé
- 200 g mirelit szálas paraj
- 1 csipet szerecsendió
- só, bors
- 100 g trappista sajt
- 700 g krumpli
- tejföl
Hozzávalók
- 250 g füstölt, főtt tarja (egészben)
- 2 db hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek olaj a pirításhoz
- 180 ml főzőtejszín
- 200 ml alaplé
- 200 g mirelit szálas paraj
- 1 csipet szerecsendió
- só, bors
- 100 g trappista sajt
- 700 g krumpli
- tejföl
A tarját felkockázzuk, a hagymát és a fokhagymát felszeleteljük, és az egészet megpirítjuk egy kis olajon a serpenyőben.
Felöntjük a tejszínnel és az alaplével, beletesszük a parajt, és egybeforraljuk. Ízesítjük a szerecsendióval, sóval, borssal, belereszelünk 60 grammnyi sajtot, majd belekeverjük a meghámozott, felszeletelt nyers krumplit. Lefedjük alufóliával, és 185 fokra előmelegített sütőbe toljuk 15-20 percre.
Ezután levesszük róla a fóliát, és a tetejére reszeljük a maradék sajtot, majd fólia nélkül további 15-20 percig sütjük.
Kis tejföllel tálalva az igazi.
Ha tetszett a tarjás-parajos serpenyős krumpli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!