Expressz spenótfőzelék házi bélszínrolóval

Hozzávalók

2 - 3
főre
+

A főzelékhez

400 g mirelit leveles paraj
300 ml zöldségalaplé vagy víz
3 gerezd fokhagyma
100 ml tejszín
30 g vaj
só, bors

A bélszínrolóhoz (8-10 darabhoz)

2 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
2 ek libazsír
3 púpozott ek zsemlemorzsa
350 g darált marhahús (természetesen sertés is jó)
2 db tojás
1 mk pirospaprika
1 csipet kömény
2 csipet só
2 csipet őrölt szerecsendió vagy 1 fél db frissen reszelve

A panírozáshoz

kb. 50 g zsemlemorzsa
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Expressz spenótfőzelék házi bélszínrolóval

Már csak egy rész hiányzik mellé a Stranger Thingsből, és ez a kaja biztosan egyenesen a 80-as évekbe fog repíteni.
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

2 - 3
főre
+

A főzelékhez

400 g mirelit leveles paraj
300 ml zöldségalaplé vagy víz
3 gerezd fokhagyma
100 ml tejszín
30 g vaj
só, bors

A bélszínrolóhoz (8-10 darabhoz)

2 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
2 ek libazsír
3 púpozott ek zsemlemorzsa
350 g darált marhahús (természetesen sertés is jó)
2 db tojás
1 mk pirospaprika
1 csipet kömény
2 csipet só
2 csipet őrölt szerecsendió vagy 1 fél db frissen reszelve

A panírozáshoz

kb. 50 g zsemlemorzsa
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A bélszínroló elkészítéséhez a hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, majd felforrósított serpenyőben a libazsíron megdinszteljük, és félretesszük kicsit lehűlni. A zsemlemorzsát egy aprítógépben minél apróbbra őröljük, majd a darált húst, a tojásokat, a pirospaprikát, a köményt, a sót, a szerecsendiót és a dinsztelt hagymákat is hozzáadjuk, és pépesre zúzzuk, majd lefedve a hűtőbe tesszük pihenni, hogy a morzsa megszívja magát.

A fagyos parajt felöntjük az alaplével, és beletesszük a fokhagymákat is, majd fedő alatt 10-15 percig forraljuk, ezután levesszük a fedőt, és hagyjuk, hogy nagyjából elfője a levét.

Ezután felöntjük a tejszínnel, beletesszük a vajat, sózzuk, borsozzuk, és egy botmixerrel enyhén összepépesítjük. Sűríteni szerintünk ezt a változatot nem szükséges, de ha mégis hígnak találjátok, adjatok hozzá egy evőkanálnyi keményítőt 2 evőkanálnyi vízzel kikeverve, és forraljátok még 5 percig.

Spenótfőzelék bélszínrolóval

A roló befejezéséhez a masszát kivesszük a hűtőből, és vékony rudakat formázunk belőle. Erre a legjobb módszer, ha a kezünket egy kicsit beolajozzuk, így a massza nem fog tapadni, és könnyebben tudjuk majd formázni. Ezután a rudakat simán zsemlemorzsába forgatjuk, és 155-160 fokos olajban erős barnára sütjük. Fontos, hogy legalább 6-7 percig süssük, és ne ijedjünk meg attól, ha sötét színe lesz, hiszen csak a felületén van morzsa, a marhahús pedig sötét színű, mikor megsül. Ezután törlőpapíron leszárítjuk, és már tálalhatjuk is a spenótfőzelékkel.

Ha tetszett a spenótfőzelék házi bélszínrolóval receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások