Expressz sajtos-szalonnás lepénykenyér

Hozzávalók

6
darabhoz (kb. 2-3 főre)
+

A tésztához

300 g liszt
1 púpozott tk sütőpor
1 csipet bors
4 ek tejföl
110 ml víz
6-7 szál snidling
50 ml olaj

A töltelékhez

150 g kolozsvári szalonna
150 g tejföl
150 g trappista
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Expressz sajtos-szalonnás lepénykenyér

Mindenki hűtőjében van egy kis sajt, tejföl és szalonna, ugye? És ha ehhez még egy kis liszt és sütőpor is elérhető, akkor még szidni sem kell magunkat, hogy elfelejtettünk kenyeret venni a reggelihez, mert ezzel a megoldással frissen sütött, ropogós töltött lepényt ehettek kelesztés és mindenféle extra eszköz nélkül.
Kipróbáltam, jóóó lett!
10
Hirdetés

Hozzávalók

6
darabhoz (kb. 2-3 főre)
+

A tésztához

300 g liszt
1 púpozott tk sütőpor
1 csipet bors
4 ek tejföl
110 ml víz
6-7 szál snidling
50 ml olaj

A töltelékhez

150 g kolozsvári szalonna
150 g tejföl
150 g trappista
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A tészta begyúrásával kezdünk, amihez először elkeverjük a lisztet, sütőport és a borsot, majd összekeverjük a tejföllel, vízzel és olajjal is, és addig gyurmázzuk, amíg egynemű masszát nem kapunk. Ezután letakarva pihentetjük, amíg előkészülünk a töltelékkel.

A szalonnát egy serpenyőben ropogósra pirítjuk, majd félretesszük.

Az eddig pihentetett tésztát 6 db egyenlő részre osztjuk, kis bucikat formázunk belőle, majd vagy nyújtófával, vagy csak kézzel vékony, ovális alakúra nyújtjuk. Az egyik felére szedünk a tejfölből, rászórjuk a sajt és a szalonna egyhatod részét, beletesszük a finomra vágott snidling egyhatod részét is, majd ráhajtjuk a másik felét, és kézzel vagy egy villával összenyomkodjuk, nehogy kifolyjon az olvadó sajt.

A serpenyőben visszamaradt zsíron, közepes lángon, oldalanként 4-5 perc alatt, tehát olyan 10 perc alatt készre sütjük.

Expressz sajtos-szalonnás lepénykenyér

Ha tetszett az expressz sajtos-szalonnás lepénykenyér receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások