Hozzávalók
A tésztához
- 300 g liszt
- 1 púpozott tk sütőpor
- 1 csipet bors
- 4 ek tejföl
- 110 ml víz
- 6-7 szál snidling
- 50 ml olaj
A töltelékhez
- 150 g kolozsvári szalonna
- 150 g tejföl
- 150 g trappista
Hozzávalók
A tésztához
- 300 g liszt
- 1 púpozott tk sütőpor
- 1 csipet bors
- 4 ek tejföl
- 110 ml víz
- 6-7 szál snidling
- 50 ml olaj
A töltelékhez
- 150 g kolozsvári szalonna
- 150 g tejföl
- 150 g trappista
A tészta begyúrásával kezdünk, amihez először elkeverjük a lisztet, sütőport és a borsot, majd összekeverjük a tejföllel, vízzel és olajjal is, és addig gyurmázzuk, amíg egynemű masszát nem kapunk. Ezután letakarva pihentetjük, amíg előkészülünk a töltelékkel.
A szalonnát egy serpenyőben ropogósra pirítjuk, majd félretesszük.
Az eddig pihentetett tésztát 6 db egyenlő részre osztjuk, kis bucikat formázunk belőle, majd vagy nyújtófával, vagy csak kézzel vékony, ovális alakúra nyújtjuk. Az egyik felére szedünk a tejfölből, rászórjuk a sajt és a szalonna egyhatod részét, beletesszük a finomra vágott snidling egyhatod részét is, majd ráhajtjuk a másik felét, és kézzel vagy egy villával összenyomkodjuk, nehogy kifolyjon az olvadó sajt.
A serpenyőben visszamaradt zsíron, közepes lángon, oldalanként 4-5 perc alatt, tehát olyan 10 perc alatt készre sütjük.
Ha tetszett az expressz sajtos-szalonnás lepénykenyér receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!