Hozzávalók
A töltelékhez
- 150 ml tej
- 25 g búzadara
- 150 g darált mák
- 100 g kristálycukor
- 2 ek vaníliaaroma
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 db narancs reszelt héja és leve
- 1 csipet só
- 100 g mazsola
A tésztához
- 1 csomag bolti élesztős leveles tészta (400 g-os kiszerelés)
A tetejére
- 2 ek porcukor
- 1 - 2 tk víz
Mákos-mazsolás csiga
Hozzávalók
A töltelékhez
- 150 ml tej
- 25 g búzadara
- 150 g darált mák
- 100 g kristálycukor
- 2 ek vaníliaaroma
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 db narancs reszelt héja és leve
- 1 csipet só
- 100 g mazsola
A tésztához
- 1 csomag bolti élesztős leveles tészta (400 g-os kiszerelés)
A tetejére
- 2 ek porcukor
- 1 - 2 tk víz
A mákos-mazsolás csiga első lépéseként a tölteléket készítjük el. Ehhez az alapanyagokat egy gyorsforralóba tesszük és közepes lángon felfőzzük. Ahogy buggyanni kezd a mákos alap, onnantól számítva 1 percig főzzük és félre is húzhatjuk.
A tésztát kiterítjük és megkenjük a mákos-mazsolás töltelékkel. Szorosan felgöngyöljük, és 2 cm-es szeleteket vágunk belőle. Egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a csigákat, egymástól 3 cm távolságra, és betesszük sütni 170 fokra előmelegített sütőbe 15 percre.
A mázhoz egy kis tálkában elkeverjük a porcukrot a vízzel, a kissé kihűlt csigákra csurgatjuk és már falhatjuk is.
- Elkészítési idő: 20 perc
- Sütési idő: 15 perc
Ha tetszett a mákos-mazsolás csiga recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!