Hozzávalók
- 130 g darált mák
- 12 g vaníliás cukor
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 db narancs reszelt héja
- 1 db citrom reszelt héja
- 15 g mazsola
- 15 g kandírozott narancshéj
- 80 ml tej
- 60 g cukor
- 25 g méz
- 2 csomag élesztős leveles tészta (400 g-os kiszerelés/csomag)
- 1 db tojás
- 1 mk egész mák
Hozzávalók
- 130 g darált mák
- 12 g vaníliás cukor
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 db narancs reszelt héja
- 1 db citrom reszelt héja
- 15 g mazsola
- 15 g kandírozott narancshéj
- 80 ml tej
- 60 g cukor
- 25 g méz
- 2 csomag élesztős leveles tészta (400 g-os kiszerelés/csomag)
- 1 db tojás
- 1 mk egész mák
A mákos párna elkészítését a töltelékkel kezdjük. A töltelékhez először felmelegítjük a tejet, majd belekeverjük a mézet és a cukrot. Ezután a mákot, a vaníliás cukrot, a fahéjat, a narancs- és citromhéjat, a mazsolát és az apróra vágott kandírozott narancsot, is az edénybe rakjuk, és időnként átkeverve, közepes lángon 4-5 perc alatt összeforraljuk.
A leveles tésztákat kihajtogatjuk, és mindkettőt 5 részre vágjuk a rövidebbik oldala mentén, így 10 db hosszúkás téglalapot kapunk, amiknek a széleit lekenjük lazán felvert tojással.
Képzeletben hosszában kettéosztjuk a lapokat, és a felső felüket bevagdossuk 0,5-1 cm-enként (ez lesz a rácsos teteje a sütinek). Az alsó részre rakjuk a tölteléket, erre ráhajtjuk a rácsos részt, és az oldalaikat lenyomkodjuk.
A maradék tojással lekenjük a sütik tetejét, megszórjuk őket az egész mákszemekkel, és 180 fokos sütőbe toljuk 15 percre a mákos párnákat.
- Előkészítés: 15 perc
- Sütés: 15 perc
- Összesen: 30 perc
Ha tetszett a mákos párna receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!