Hozzávalók
A tejbegrízhez
- 800 ml tej
- 50 g búzadara
- 60 g darált mák
- 60 g cukor
- 10 g vaníliás cukor
- 20 g vaj (vagy margarin)
A tetejére
- 2 ek meggybefőtt
- 1 ek mandula
Hozzávalók
A tejbegrízhez
- 800 ml tej
- 50 g búzadara
- 60 g darált mák
- 60 g cukor
- 10 g vaníliás cukor
- 20 g vaj (vagy margarin)
A tetejére
- 2 ek meggybefőtt
- 1 ek mandula
A tejbegríz hozzávalóit egy edénybe rakjuk, és folyamatos kevergetés mellett, közepes lángon, 8-10 perc főzéssel besűrítjük. Ekkorra a mák és a búzadara is magába szívja a folyadékot.
Kisebb tálakba adagoljuk a mákos tejbegrízt, és meggyszemekkel, valamint kevés apróra vágott mandulával díszítjük a tetejét.
- Előkészítés: 5 perc
- Elkészítés: 10 perc
- Összesen: 15 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!