Hozzávalók
- 1 l tej (3,5%-os)
- 2 csomag vaníliás cukor (12 g-os kiszerelés / db)
- 80 g cukor
- 100 g búzadara
- 1 tk vaníliakivonat
- 1 db őszibarackbefőtt (470 g-os kiszerelés / db)
- 2 tk őrölt fahéj
Hozzávalók
- 1 l tej (3,5%-os)
- 2 csomag vaníliás cukor (12 g-os kiszerelés / db)
- 80 g cukor
- 100 g búzadara
- 1 tk vaníliakivonat
- 1 db őszibarackbefőtt (470 g-os kiszerelés / db)
- 2 tk őrölt fahéj
A barackos tejbegríz elkészítéséhez először a tejet egy közepes méretű lábosban közepes lángon felforraljuk. Ezután beleszórjuk a kétféle cukrot, hagyjuk, hogy kicsit megkaramellizálódjon, és csak ezután keverjük el a tejben. Beleszórjuk a búzadarát és a vaníliakivonatot, majd lassú tűzön, néha belekeverve készre főzzük kb. 10 perc alatt.
Közben a befőttet leszűrjük, a szirupot egy gyorsforralóban sűrűbbre forraljuk, beleszórjuk a fahéjat, majd a közben felkockázott barackot is, és levesszük a tűzről. A kész tejbegrízt a „barackraguval” tálaljuk.
Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több tejbegríz:
Rántott tejbegríz
Kókuszos-banános-csokis tejbegríz
Tejbegrízes rétes