Hozzávalók
- 75 g mandula
- 150 g datolya
- 2 ek tökmag
- 40 ml kókuszolaj
- 130 g zabpehely
- 2 ek napraforgómag
- 40 ml víz
Hozzávalók
- 75 g mandula
- 150 g datolya
- 2 ek tökmag
- 40 ml kókuszolaj
- 130 g zabpehely
- 2 ek napraforgómag
- 40 ml víz
A sütés nélküli müzliszelet elkészítéséhez a mandulát egy serpenyőbe szórjuk, és magasabb lángon kb. 8 perc alatt lepirítjuk, majd egy aprítóban lezúzzuk. Mehet hozzá a puha, magozott datolya (ha kicsit szárazabb, áztassuk be 10 percre meleg vízbe), a tökmag, az olvasztott kókuszolaj, és jöhet egy újabb zúzás.
Ezután hozzákeverjük a zabpelyhet, a napraforgómagot és a vizet, majd összekeverjük újra, és két sütőpapír között kinyújtjuk a masszát 1-1,5 cm vastagra. Hűtőbe dobjuk 30 percre, majd felszeleteljük.
Elkészítési idő: 20-25 perc, plusz 30 perc hűtés
Ha tetszett a sütés nélküli müzliszelet receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!