Sütés nélküli müzliszelet

Hozzávalók

10
szelethez
+
75 g mandula
150 g datolya
2 ek tökmag
40 ml kókuszolaj
130 g zabpehely
2 ek napraforgómag
40 ml víz
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Sütés nélküli müzliszelet

Egészséges, házi müzliszeletet is tudtok készíteni kb. 25 perc munkával, úgyhogy irány a konyha, és hagyjátok a bolti verziókat az üzletek polcain!
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

10
szelethez
+
75 g mandula
150 g datolya
2 ek tökmag
40 ml kókuszolaj
130 g zabpehely
2 ek napraforgómag
40 ml víz
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A sütés nélküli müzliszelet elkészítéséhez a mandulát egy serpenyőbe szórjuk, és magasabb lángon kb. 8 perc alatt lepirítjuk, majd egy aprítóban lezúzzuk. Mehet hozzá a puha, magozott datolya (ha kicsit szárazabb, áztassuk be 10 percre meleg vízbe), a tökmag, az olvasztott kókuszolaj, és jöhet egy újabb zúzás. 

Ezután hozzákeverjük a zabpelyhet, a napraforgómagot és a vizet, majd összekeverjük újra, és két sütőpapír között kinyújtjuk a masszát 1-1,5 cm vastagra. Hűtőbe dobjuk 30 percre, majd felszeleteljük.

Sütés nélküli müzliszelet (1)
Sütés nélküli müzliszelet

Elkészítési idő: 20-25 perc, plusz 30 perc hűtés

Ha tetszett a sütés nélküli müzliszelet receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?