Hozzávalók
A réteshez
- 400 ml tej
- 75 g gríz
- 3 ek cukor (ízlés szerint)
- 2 csomag bourbon vaníliás cukor
- 175 g tejföl
- 2 db tojássárgája
- 4 - 5 db réteslap
- 70 g vaj
- 1 db tojás
A sodóhoz
- 50 g cukor
- 25 g liszt
- 5 db tojássárgája
- 650 ml tej
- 1 db vaníliarúd
Hozzávalók
A réteshez
- 400 ml tej
- 75 g gríz
- 3 ek cukor (ízlés szerint)
- 2 csomag bourbon vaníliás cukor
- 175 g tejföl
- 2 db tojássárgája
- 4 - 5 db réteslap
- 70 g vaj
- 1 db tojás
A sodóhoz
- 50 g cukor
- 25 g liszt
- 5 db tojássárgája
- 650 ml tej
- 1 db vaníliarúd
A tejbegrízes rétes elkészítésének első lépésként főzünk egy isteni finom tejbegrízt. Először is a tejet elkezdjük melegíteni. Hozzáadjuk a grízt, a cukrot, a vaníliás cukrot, és folyamatos kevergetés közben addig főzzük, míg fel nem forr. Mikor felforrt és kissé besűrűsödött, lehúzzuk a tűzhelyről, és hozzákeverjük a tejfölt és a tojások sárgáját. Egy kissé folyós állagot kell kapnunk.
Egy konyharuhára kiterítünk egy réteslapot, megkenjük olvasztott vajjal, majd ráterítünk egy újabb lapot, amit szintén megkenünk a vajjal. Ezt megismételjük az összes réteslappal, kivéve az utolsóval.
Azt már nem az olvasztott vajjal, hanem a tejbegrízes töltelékkel kenjük meg, majd a konyharuha segítségével feltekerjük.
Megkenjük felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.
Míg sül a rétes, elkészítjük a sodót az oldalon leírtak alapján.
A kissé kihűlt tejbegrízes rétest felszeleteljük, és a vaníliasodóval tálaljuk.
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!