Hozzávalók
- 2 fej lila hagyma
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 30 ml szezámmagolaj
- só
- durvára őrölt bors
- 1 csapott mk őrölt kömény
- 1 tk currypor
- 1 mk pirospaprika
- 620 g konzerv csicseriborsó
- 200 g majonéz
- 100 g joghurt
- ½ db citrom kifacsart leve
- 1 ek méz
Hozzávalók
- 2 fej lila hagyma
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 30 ml szezámmagolaj
- só
- durvára őrölt bors
- 1 csapott mk őrölt kömény
- 1 tk currypor
- 1 mk pirospaprika
- 620 g konzerv csicseriborsó
- 200 g majonéz
- 100 g joghurt
- ½ db citrom kifacsart leve
- 1 ek méz
A csicseriborsó saláta elkészítéséhez a lila hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk. Egy közepes lángon hevített serpenyőben megdinszteljük a szezámolajon a sóval, a borssal és a köménnyel. Amikor már üveges, hozzáadjuk a curryport és a pirospaprikát, folyamatosan kevergetve még egy percet pirítjuk, majd beleszórjuk a lecsöpögtetett konzerv csicseriborsót is, és félretesszük.
A majonézt összekeverjük a joghurttal, a sóval, a citromlével és a mézzel, majd összeforgatjuk a hagymás csicseriborsóval. Ha még szezámosabban szeretitek, bátran keverjetek hozzá még 10-15 milliliter szezámolajat.
Elkészítési idő: 15 perc.
Ha tetszett a majonézes csicseriborsó-saláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!