Hozzávalók
- 2 db kápia paprika (100 g/db)
- ½ szál kígyóuborka (500 g/db)
- 2 fej lila hagyma (90 g/fej)
- ½ fej jégsaláta
- 2 konzerv lencse (310 g-os kiszerelés)
A desszinghez
- 2 ek mustár
- 2 ek magos dijoni mustár
- 2 ek méz
- 4 ek olívaolaj
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors
Mustáros lencsesaláta
Hozzávalók
- 2 db kápia paprika (100 g/db)
- ½ szál kígyóuborka (500 g/db)
- 2 fej lila hagyma (90 g/fej)
- ½ fej jégsaláta
- 2 konzerv lencse (310 g-os kiszerelés)
A desszinghez
- 2 ek mustár
- 2 ek magos dijoni mustár
- 2 ek méz
- 4 ek olívaolaj
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors
A mustáros lencsesaláta elkészítéséhez először felaprítjuk a zöldségeket: a kápia paprikát és az uborkát 1 cm-es kockákra, a lilahagymát vékony cikkekre, a jégsalit pedig hajszálvékony csíkokra vágjuk. Egy keverőtálba szórunk mindent, majd hozzáöntjük a leszűrt lencsét.
Egy másik tálban összekeverjük a mustárt, a mézet és az olívaolajat a finomra vágott petrezselyemmel, és sózzuk, borsozzuk.
Ezt a dresszinget rázúdítjuk a lencsés alapra, és alaposan összekeverjük. Jót tesz neki, ha legalább 1 órát tudjuk pihentetni, hogy az ízek frankón összeérjenek. Tálba szedjük, és már falhatjuk is.
- Elkészítési idő: 25 perc
- Pihentetési idő: 1 óra
Ha tetszett a mustáros lencsesaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!