Hozzávalók
- 240 g konzerv lencse
- 1 fej lila hagyma (100 g/fej)
- 3 db virsli
- 2 ek 10%-os ecet
- 3 ek almalé
- pár csepp citromlé
- só, bors
- 1 tk mustár
- 1 ek juharszirup
- 1 csokor petrezselyem
Hozzávalók
- 240 g konzerv lencse
- 1 fej lila hagyma (100 g/fej)
- 3 db virsli
- 2 ek 10%-os ecet
- 3 ek almalé
- pár csepp citromlé
- só, bors
- 1 tk mustár
- 1 ek juharszirup
- 1 csokor petrezselyem
A virslis lencsesaláta elkészítésének leggyorsabb módja, ha konzerves lencsével dolgozunk. A lencsét átmossuk, lecsepegtetjük és egy tálba dobjuk. A lila hagymát apróra, nagyjából a lencseszemek méretére vágjuk, és a lencséhez adjuk. A virslit felkarikázzuk, ez is mehet a salátába. Az ecetet, az almalevet, a citromlevet, a sót, a borsot, a mustárt, a juharszirupot, valamint a durvára vágott petrezselyemzöldet összekeverjük, átforgatjuk vele a salátát, és már készen is vagyunk.
Elkészítési idő: 10-15 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Még több szilveszteri finomság:
Spenóttal és mozzarellával töltött rántott karaj