Street Kitchen

Lencsésvegaenchilada

Lencsés vega enchilada

Hozzávalók
6 - 7 db
tortilla
tejföl a tálaláshoz
300 g
cheddar sajt
A raguhoz
4 ek
olaj
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
2 szál
zellerszár
1 szál
kisebb répa
só, bors
1 tk
füstölt paprika
1 tk
őrölt római kömény
1 tk
őrölt koriander
2 konzerv
darabolt paradicsom
(250 g-os kiszerelés)
200 ml
víz
2 konzerv
lencse
(310 g-os kiszerelés)

Elkészítés

Egy jóféle vega enchilada mindig jó választás, ha a családnak vagy a barátoknak főzünk, mert mindenki imádja és bőven jól lehet vele lakni. Ehhez a verzióhoz először a vega raguhoz az olajon alaposan lepirítjuk a megtisztított, apróra vágott hagymákat, zellert, répát, közben sózzuk, borsozzuk. Rászórjuk a füstölt paprikát, őrölt köményt, őrölt koriandert, felöntjük a konzerv paradicsommal és a vízzel, majd 10 percig főzzük rotyogtatva. Ekkor beleöntjük a lencsét is, és további 10 percig főzzük.

Az összeállításhoz két evőkanálnyi ragut és 1-1 csipet reszelt cheddar sajtot rakunk a tortillákra, külön-külön, majd feltekerjük őket és egy nagyobb tepsibe pakoljuk egymás mellé. Ezután egyenletesen ráhalmozzuk a maradék ragut a töltött tortillákra, rászórjuk a maradék sajtot, és betoljuk a 220 fokra előmelegített sütőbe, majd grill fokozaton addig sütjük, amíg szép aranybarnára nem pirul a sajt. Ízlés szerint friss zöldsalátát is kínálhattok mellé.

Lencsés enchilada
Lencsés enchilada

Ezek is érdekelhetnek:

Mikrós enchilada

Vega savanyúkáposzta-leves lencsével

www.streetkitchen.hu

Mint a legtöbb ételből, ebből sem kell sajnálni a sajtot: minél több, annál jobb. Ha szeretitek, rengeteg friss korianderrel tudjátok feldobni még pluszban az egészet.

Hozzávalók

4 - 6 főre
6 - 7 db
tortilla
tejföl a tálaláshoz
300 g
cheddar sajt
A raguhoz
4 ek
olaj
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
2 szál
zellerszár
1 szál
kisebb répa
só, bors
1 tk
füstölt paprika
1 tk
őrölt római kömény
1 tk
őrölt koriander
2 konzerv
darabolt paradicsom
(250 g-os kiszerelés)
200 ml
víz
2 konzerv
lencse
(310 g-os kiszerelés)

Egy jóféle vega enchilada mindig jó választás, ha a családnak vagy a barátoknak főzünk, mert mindenki imádja és bőven jól lehet vele lakni. Ehhez a verzióhoz először a vega raguhoz az olajon alaposan lepirítjuk a megtisztított, apróra vágott hagymákat, zellert, répát, közben sózzuk, borsozzuk. Rászórjuk a füstölt paprikát, őrölt köményt, őrölt koriandert, felöntjük a konzerv paradicsommal és a vízzel, majd 10 percig főzzük rotyogtatva. Ekkor beleöntjük a lencsét is, és további 10 percig főzzük.

Az összeállításhoz két evőkanálnyi ragut és 1-1 csipet reszelt cheddar sajtot rakunk a tortillákra, külön-külön, majd feltekerjük őket és egy nagyobb tepsibe pakoljuk egymás mellé. Ezután egyenletesen ráhalmozzuk a maradék ragut a töltött tortillákra, rászórjuk a maradék sajtot, és betoljuk a 220 fokra előmelegített sütőbe, majd grill fokozaton addig sütjük, amíg szép aranybarnára nem pirul a sajt. Ízlés szerint friss zöldsalátát is kínálhattok mellé.

Lencsés enchilada
Lencsés enchilada

Ezek is érdekelhetnek:

Mikrós enchilada

Vega savanyúkáposzta-leves lencsével

Ha tetszett a Lencsés vega enchilada receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept