Egy jóféle vega enchilada mindig jó választás, ha a családnak vagy a barátoknak főzünk, mert mindenki imádja és bőven jól lehet vele lakni. Ehhez a verzióhoz először a vega raguhoz az olajon alaposan lepirítjuk a megtisztított, apróra vágott hagymákat, zellert, répát, közben sózzuk, borsozzuk. Rászórjuk a füstölt paprikát, őrölt köményt, őrölt koriandert, felöntjük a konzerv paradicsommal és a vízzel, majd 10 percig főzzük rotyogtatva. Ekkor beleöntjük a lencsét is, és további 10 percig főzzük.
Az összeállításhoz két evőkanálnyi ragut és 1-1 csipet reszelt cheddar sajtot rakunk a tortillákra, külön-külön, majd feltekerjük őket és egy nagyobb tepsibe pakoljuk egymás mellé. Ezután egyenletesen ráhalmozzuk a maradék ragut a töltött tortillákra, rászórjuk a maradék sajtot, és betoljuk a 220 fokra előmelegített sütőbe, majd grill fokozaton addig sütjük, amíg szép aranybarnára nem pirul a sajt. Ízlés szerint friss zöldsalátát is kínálhattok mellé.
