Hozzávalók
- 3 db tojás
- 2 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek libazsír
- 100 g mirelit zöldborsó
- 1 tk morzsolt petrezselyem
- 3 db szikkadt zsemle
- 6 db bőrös csirkefelsőcomb-filé (kb. 1 kg)
- 2 csipet só
- bors
- 1 csipet kömény
- 125 g szárnyas májas (2 kis konzerv)
Hozzávalók
- 3 db tojás
- 2 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek libazsír
- 100 g mirelit zöldborsó
- 1 tk morzsolt petrezselyem
- 3 db szikkadt zsemle
- 6 db bőrös csirkefelsőcomb-filé (kb. 1 kg)
- 2 csipet só
- bors
- 1 csipet kömény
- 125 g szárnyas májas (2 kis konzerv)
Két tojást keményre főzünk, majd megpucoljuk és lereszeljük. A zsemléket beáztatjuk. A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, megdinszteljük a libazsíron, majd beleszórjuk a zöldborsót és a petrezselymet. A beáztatott zsemléket kinyomkodjuk és a serpenyőbe tesszük a hagymás keverékre, hogy a benne maradt nedvességet elpárologtassuk és egy kicsit le is pirítsuk. A lereszelt tojásokat is a keverékhez adjuk, és félretesszük szoba-hőmérsékletűre hűlni. Ezután belekeverjük a májkrémet és a maradék 1 db nyers tojást.
A csirkecombokat közben enyhén megsózzuk, borsozzuk. A lehűlt keveréket sóval, borssal, köménnyel ízesítjük, majd egy kanállal a csirke bőre alá töltjük.
170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. fél óra alatt készre sütjük, amíg a csirke bőre szép ropogósra nem pirul. Sztenderd köret mellé a rizs, aminek elkészítését az alábbi linkre kattintva megtaláljátok.
Ha tetszett a megúszós gödöllői töltött csirke receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!