Mikrós húsgolyós penne

Hozzávalók

4
főre
+

A húsgolyókhoz

1 nagy fej hagyma
só, bors
20 ml olaj
500 g darált pulykahús
2 gerezd fokhagyma
1 db tojás
50 g zsemlemorzsa
1 csipet petrezselyem

A paradicsomos pennéhez

200 g penne (apróbb méretű, mert az gyorsabban puhul)
300 g paradicsomszósz
300 ml víz
30 ml olaj
1 csipet oregánó
1 csipet bazsalikom
1 csipet petrezselyem
só, bors
1 csipet cukor

A tetejére

50 g trappista
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Mikrós húsgolyós penne

Természetesen vízben főzve autentikusabb az eredmény, de ha szorít a szükség, vagy a konyha adottságai végesek, ezt a kaját egy sima mikróban is el tudjátok készíteni. Ha a mikrótok nem tudna 800 wattal dolgozni, akkor a feltüntetett főzési időkre számoljatok rá plusz 1-2 percet.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A húsgolyókhoz

1 nagy fej hagyma
só, bors
20 ml olaj
500 g darált pulykahús
2 gerezd fokhagyma
1 db tojás
50 g zsemlemorzsa
1 csipet petrezselyem

A paradicsomos pennéhez

200 g penne (apróbb méretű, mert az gyorsabban puhul)
300 g paradicsomszósz
300 ml víz
30 ml olaj
1 csipet oregánó
1 csipet bazsalikom
1 csipet petrezselyem
só, bors
1 csipet cukor

A tetejére

50 g trappista
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A húsgolyókhoz finomra vágjuk a hagymát, egy mikrózható, mély tálba tesszük, megsózzuk, összekeverjük az olajjal, megszórjuk borssal, és betesszük a mikróba 800 watton 3 percre. Ez alatt az idő alatt a hagyma éppúgy megpuhul, mint ha serpenyőben dinsztelnénk. Ezután összekeverjük a többi összetevővel, és félretesszük, hogy a zsemlemorzsa megszívhassa magát. 

A pennét egy mély, mikrózható tálba mérjük, majd rálocsoljuk a paradicsomszószt, a vizet és az olajat, összekeverjük a szárított fűszerekkel, sózzuk, borsozzuk és megcukrozzuk, majd duplán hajtott frissentartó fóliával vagy egy a tálra illeszkedő tányérral lefedjük, és 800 watton 8 percig főzzük. Ezután kicsit félretesszük.

A húsos keverékből golyókat formázunk, egy enyhén megolajozott tányérra 5-6 darabot teszünk belőle, majd maximum fokozaton, azaz 800 watton 2 percig mikrózzuk. Ezután beleszórjuk a pennés tálba a golyókat is, és az egészet együtt mikrózzuk készre, további 2-3 perc alatt. 

A mi pennénk zacskójára 6 perc főzési idő volt írva, és így 10 perc alatt készült el, így ha nagyobb méretű pennét használunk, érdemes másfélszeres főzési időt számolni rá – azaz egy 10 perc alatt elkészülő tészta esetén 15 percet számoljunk, ha a mikróban készítjük.

A trappista sajtot tetszőleges lereszeljük vagy felszeleteljük, és megszórjuk vele a tészta tetejét.

Mikrós húsgolyós penne
Mikrós húsgolyós penne

Ha tetszett a mikrós húsgolyós penne receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Ezek a mikrós kaják is érdekelhetnek:

Paradicsomos mikrós penne

Mikrós mac and cheese

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?