Hozzávalók
- 160 g apró szemű zabpehely
- 40 g barna cukor
- 2 ek mogyoróvaj
- 4 ek olvasztott kókuszolaj
- 2 ek rizsszirup
- 20 g aprított mandula
- 20 g aszalt vörös áfonya
- 110 g étcsokoládé csepp
Hozzávalók
- 160 g apró szemű zabpehely
- 40 g barna cukor
- 2 ek mogyoróvaj
- 4 ek olvasztott kókuszolaj
- 2 ek rizsszirup
- 20 g aprított mandula
- 20 g aszalt vörös áfonya
- 110 g étcsokoládé csepp
A mikrós granolaszeletek elkészítéséhez az étcsokoládén kívül az összes alapanyagot összekeverjük, amíg egy ragacsos, formázható masszát kapunk. Ezt egy kisebb téglalap alakú formába nyomkodjuk le úgy, hogy egyenletes legyen a teteje. Ezután egyenletesen elosztva a tetejére szórjuk a csokicseppeket, majd mehet a mikróba 450 watton kb. 4,5-5 percre.
A mikróból kivéve egy spatula segítségével elkenjük rajta a megolvadt csokoládét, majd a hűtőbe dobjuk minimum 1 órára – de minél tovább pihen, annál jobb. Végül kb. kétujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk. Készen is vannak a legmegúszósabb házi granola- vagy müzliszeletek, kinek hogy tetszik!
- Elkészítési idő: 15 perc
- Hűtés: min. 1 óra
Ha tetszett a mikrós granolaszeletek receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Még több mikrós finomság:
6 perces, tojásmentes mikrós süti