Hozzávalók
- 240 g apró szemű zabpehely
- 110 g olvasztott vaj
- 95 g barna cukor
- 60 g méz
- 100 g étcsoki
Hozzávalók
- 240 g apró szemű zabpehely
- 110 g olvasztott vaj
- 95 g barna cukor
- 60 g méz
- 100 g étcsoki
A mikrós csokis zabszelet olyan jól néz ki, hogy meg nem mondaná senki, mennyire egyszerű. A zabpelyhet összekeverjük az olvasztott vajjal, a barna cukorral és a mézzel, majd a masszát egy sütőpapírral bélelt kerámia vagy műanyag formába simítjuk. 3 percre bedobjuk a mikróba (1000 W), majd kivesszük, és rászórjuk az apróra tördelt étcsokit a tetejére.
Amikor megolvadt a csoki, elkenjük a tetején, és hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe rakjuk, hogy teljesen megdermedjen. Ezután egy éles késsel hasábokat vágunk belőle.
- Elkészítési idő: 15 perc
- Hűtési idő: 30 perc
- Összesen: 45 perc
- Hozzávalók egy 20×15 cm-es tálhoz
Ha tetszett a mikrós zabszelet receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!