Hozzávalók
- 500 g krumpli
- só, bors
- 2 ek olaj
- 300 ml habtejszín
- 2 db tojássárgája
- 2 tk keményítő
- 0.25 db szerecsendió
- 100 g füstölt sajt
Mikrós gratin burgonya
Hozzávalók
- 500 g krumpli
- só, bors
- 2 ek olaj
- 300 ml habtejszín
- 2 db tojássárgája
- 2 tk keményítő
- 0.25 db szerecsendió
- 100 g füstölt sajt
A krumplit megpucoljuk, 2 milliméter vékonyra felszeletljük, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk az olajjal, 2 tálkába tesszük, lefedjük, és mikróban 4-6 percig melegítjük maximum fokozaton.
A tejszínt kikeverjük a tojássárgájával és a keményítővel, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a szerecsendiót, és egyenlően kettéosztjuk a krumplikra. Elkeverjük, és visszarakjuk további 2-3 percre a mikróba. Ezután ráreszeljük a sajtot, grillfokozatra kapcsolunk, és 2 percig grillezzük még.
Ha tetszett a mikrós gratin burgonya receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!