Hozzávalók
- 600 g csirke felsőcomb-filé
- olaj
- 1 db leveszöldségcsomag (1 kis db karalábé, 1 kis db zellergumó, 2 fej hagyma
- 1 szál fehérrépa, 2-3 szál sárgarépa, 4-6 gerezd fokhagyma)
- 300 ml fehérbor
- só, bors
- 80 g tejföl
- 1 ek mustár
- 1 db csirkealaplé-zselé
- 3 db babérlevél
- 1 csokor petrezselyem
- 500 g makaróni
Hozzávalók
- 600 g csirke felsőcomb-filé
- olaj
- 1 db leveszöldségcsomag (1 kis db karalábé, 1 kis db zellergumó, 2 fej hagyma
- 1 szál fehérrépa, 2-3 szál sárgarépa, 4-6 gerezd fokhagyma)
- 300 ml fehérbor
- só, bors
- 80 g tejföl
- 1 ek mustár
- 1 db csirkealaplé-zselé
- 3 db babérlevél
- 1 csokor petrezselyem
- 500 g makaróni
A felcsíkozott csirkecombot nagy hőmérsékleten kérgesítjük az olajon, majd kiszedjük és félretesszük. A zöldségeket vékony szeletekre vágjuk, majd ugyanabban a lábasban nagy hőmérsékleten enyhén barnára pirítjuk, felöntjük a fehérborral, sózzuk, borsozzuk, és a negyedére forraljuk. Annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje a zöldséget, és puhulásig főzzük.
Egy turmixgépbe szedjük a zöldségeket, hozzátesszük a tejfölt, a mustárt, csirkealaplé-zselét, és annyi folyadékkal pürésítjük, hogy egy közepesen sűrű mártást kapjunk. Visszaöntjük a lábasba, hozzátesszük az előpirított csirkét és a babérlevelet, és kb. 10-15 percig rotyogtatjuk alacsony lángon. Megszórjuk aprított petrezselyemmel, és főtt makarónival tálaljuk.
Ha tetszett a csirkevadas leveszöldségcsomagból receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!