Sufnudli baracklekvárral

Hozzávalók

2 - 3
főre
+
600 g fagyasztott, konyhakész nudli
50 g vaj
3 ek zsemlemorzsa
3 - 4 ek cukor
300 g baracklekvár
1 ek porcukor
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Sufnudli baracklekvárral

Míg otthon éltem a szülői házban, nagyanyám minden kedden tésztaételt tett az asztalra. Ennek volt, hogy nagyon örültem, és volt, amikor nagyon nem. Na de ha sufnudli volt az ebéd, nyeltem egy nagyot, és már azt is tudtam, mi lesz a vacsorám. Már ha maradt belőle. De a nagyi mindig tudta, mennyit kell készítenie, hogy a „kis” unokájának lefekvés előtt is jusson belőle. ;) Köszi, nagyi!
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

2 - 3
főre
+
600 g fagyasztott, konyhakész nudli
50 g vaj
3 ek zsemlemorzsa
3 - 4 ek cukor
300 g baracklekvár
1 ek porcukor
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Hirdetés

A nudlit lobogó vízben 2-3 perc alatt kifőzzük, majd lecsepegtetjük. A vajat felolvasztjuk egy serpenyőben, majd a nudlikat 1-2 perc alatt közepesen erős lángon lepirítjuk benne. 

Egy száraz serpenyőben közepes hőfokon elkezdjük pirítani a zsemlemorzsát, majd amikor már szép barnára pirult, hozzáadjuk a cukrot. Elkeverjük, majd beleforgatjuk a nudlikat.

Végül tányérra szedjük, nyakon öntjük a lekvárral és megszórjuk porcukorral.

Sufnudli baracklekvárral
Sufnudli baracklekvárral

Ha tetszett a sufnudli baracklekvárral receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?