Hozzávalók
- 1 csomag bolti linzertészta
- 330 g darált mák
- 550 ml tej
- 100 g porcukor
- 60 g búzadara
- 2 db tojás
- 60 g vaj
- 2 db citrom reszelt héja
- 1 üveg meggybefőtt
Bolti linzertésztás mákos pite
Hozzávalók
- 1 csomag bolti linzertészta
- 330 g darált mák
- 550 ml tej
- 100 g porcukor
- 60 g búzadara
- 2 db tojás
- 60 g vaj
- 2 db citrom reszelt héja
- 1 üveg meggybefőtt
A linzertésztát a piteformába simítjuk, levágjuk a felesleges részeket, kibéleljük alufóliával, majd szárazbabot, lencsét vagy bármilyen más hüvelyest öntünk bele, és 8-10 percre 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Ezután levesszük róla a sütőbabot és a fóliát, és további 5 percig sütjük a tésztát.
Közben a mákot, a tejet, a porcukrot és a búzadarát kb. 4-5 perc alatt összefőzzük egy edényben, majd belekeverjük a tojásokat, a vajat, a citromhéjat, valamint a lecsepegtetett meggybefőttet.
Az elősütött pitetésztára simítjuk a tölteléket, és visszatoljuk a sütőbe kb. 25-30 percre. Mielőtt kivennénk a sütőformából, hagyjuk lehűlni, mert a bolti tészta kicsit jobban tapad, és melegen könnyen széttörhet.
Ha tetszett a bolti linzertésztás mákos pite receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!