Hozzávalók
- 3 ek kristálycukor
- 2 ek mogyoróvaj
- 1 db tojás
- 250 ml tej
- 200 g szikkadt kenyér
- 100 g étcsoki
- 2 gombóc vaníliafagyi
Hozzávalók
- 3 ek kristálycukor
- 2 ek mogyoróvaj
- 1 db tojás
- 250 ml tej
- 200 g szikkadt kenyér
- 100 g étcsoki
- 2 gombóc vaníliafagyi
A csokis-mogyoróvajas kenyérpuding szuperegyszerű desszert!
Első lépésként a cukrot kikeverjük a mogyoróvajjal és a tojással, majd a tejet részletenként hozzáadjuk kevergetés közben. A keveréket ráöntjük az apró kockákra vágott kenyérre és hagyjuk, hogy megszívja magát.
Belekeverjük a kisebb darabokra tördelt csokit és az egész masszát egy hőálló edénybe simítjuk. 6-7 percig mikrózzuk 800 W-on. Még melegen vaníliafagyival a tetején tálaljuk. Iszonyat vagány, mikor olvad a tetején a fagyi, és közben van egy kis hideg-meleg játék is. Az alapreceptet kedvetekre turbózhatjátok még akár aprított magvakkal vagy aszalt gyümölcsökkel is, mindkettő nagyon jól áll a kenyérpudingnak!
Szuper választás, ha extra gyorsan ennétek valami házi édességet, de a filmezős estéket is simán megmenti, amikor már a főcím után azon jár az agyatok, mit nasizhatnátok a stáblistáig. 🙂
- Elkészítési idő: 15 perc
Doma még több hiperegyszerűen összedobható kolis kaja receptjét mutatja meg a hamarosan megjelenő 2023-as TÉLI Street Kitchen magazinban! A lap már előrendelhető az SK shopban, katt ide!
Ha tetszett a csokis-mogyoróvajas kenyérpuding receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!