Hirdetés
Karácsonyi menü

Spenótos kenyérfelfújt sült hagymával

Hozzávalók

½ kg rusztikus kenyér (szikkadt vagy sütőben szikkasztott)
2 fej fokhagyma
½ kg koktélparadicsom
½ tk szárított kakukkfű
1 ek vaj + a sütéshez
1+1 ek olaj
2 fej nagyobb hagyma
1 ek cukor
2 dl tejszín
½ l tej
6 db tojás
15 dkg parmezán sajt
½ kg finomra vágott lecsepegtetett spenót (lehet mirelit)
½ tk őrölt szerecsendió
1 tk mustárpor
frissen őrölt bors
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Spenótos kenyérfelfújt sült hagymával

Kell néha egy kis vasárnap reggeli lazulás, amihez tökéletesen passzol az előző este összeállított reggeli. Így csak a 25 perc sütési időt kell kivárni, hogy valami igazi klassz kajával indítsátok a napot. A spenótos kenyérfelfújtat nagy mennyiségben érdemes készíteni és már jöhetnek is a reggelivendégek.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

½ kg rusztikus kenyér (szikkadt vagy sütőben szikkasztott)
2 fej fokhagyma
½ kg koktélparadicsom
½ tk szárított kakukkfű
1 ek vaj + a sütéshez
1+1 ek olaj
2 fej nagyobb hagyma
1 ek cukor
2 dl tejszín
½ l tej
6 db tojás
15 dkg parmezán sajt
½ kg finomra vágott lecsepegtetett spenót (lehet mirelit)
½ tk őrölt szerecsendió
1 tk mustárpor
frissen őrölt bors
Bevásárlólistához adom

A kenyeret 3×3 cm-es darabokra vágjuk, tepsire tesszük és 160 fokra előmelegített sütőben 20 percig szikkasztjuk. Az egész fokhagymákat és a koktélparadicsomokat hőálló tálba tesszük, meglocsoljuk kevés olajjal, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kevés kakukkfűvel és szintén a sütőbe tesszük, amíg a fokhagyma megpuhul – kb. 30 perc.

Egy serpenyőbe 1 ek olajat és 1 ek vajat teszünk. Rádobjuk a vékonyra szeltelt hagymát, sózzuk, borsozzuk és alacsony lángon puhára pároljuk. Amikor teljesen megpuhult, megszórjuk 1 ek cukorral és addig kevergetjük alacsony láng felett, amíg a cukor teljesen felolvad és karamellizálja a hagymát.

Egy keverőtálban összekeverjük a tejet, tejszínt és a kissé felvert tojásokat. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval és mustárporral ízesítjük és belereszeljük a sajtot. Hozzákeverjük a szikkasztott kenyeret, a karamellizált hagymát, a sült fokhagymagerezdeket, és a lecsepegtetett spenótot. Az egészet jól összekeverjük.

Kivajazott hőálló tálba tesszük – ezen a ponton akár egész éjszakára betehetjük a hűtőbe, hogy reggel csak frissen ki kelljen sütni, megszórjuk a maradék reszelt sajttal és 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Amikor megsült, a tetejére tesszük a sült koktélparadicsomokat és azonnal tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások