Hozzávalók
- 500 g alma
- 1 tk őrölt fahéj
- 4 ek kristálycukor
- 10 g vaníliás cukor
- 1 csomag linzertészta (300 g-os kiszerelés)
- 2 ek búzadara
A kenéshez
- 1 ek tejszín
- 1 db tojássárgája
- 2 ek kukoricapehely
Hozzávalók
- 500 g alma
- 1 tk őrölt fahéj
- 4 ek kristálycukor
- 10 g vaníliás cukor
- 1 csomag linzertészta (300 g-os kiszerelés)
- 2 ek búzadara
A kenéshez
- 1 ek tejszín
- 1 db tojássárgája
- 2 ek kukoricapehely
Az egyszerű almás galette elkészítéséhez az almákat meghámozzuk és kicsumázzuk, majd szeletekre vágjuk, és összekeverjük a fahéjjal, a cukorral és a vaníliás cukorral. A tésztát kihajtogatjuk, megszórjuk a búzadarával, és ráhalmozzuk az almát úgy, hogy a széleken maradjon 3-4 cm hely.
A széleket ráhajtogatjuk az almatöltelékre, és lekenjük a tejszínnel összekevert tojássárgájával. A tojásos részt megszórjuk a kukoricapehellyel, és mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe 25 percre, amíg szép aranybarna lesz a süti széle is. Megvárjuk, amíg kihűl, majd szeleteljük.
- Elkészítési idő: 20-25 perc
- Sütési idő: 25 perc
Ha tetszett az egyszerű almás galette receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Az alma mellett más gyümölcsből is készülhetnek egyszerű de nagyszerű sütik, sőt, gyümölcs se kell az édesség-élményhez! Ezek az megúszós desszertek jól jönnek, ha megkívántok ebéd után valami édeset, vagy random beesnek vendégek.
Fahéjas mini csavart csokis mártogatóssal