Hozzávalók
A csokikrémhez
- 250 ml tej
- 10 g csokis pudingpor (40 g-os kiszerelés)
- 2 - 3 ek cukor (ízlés szerint)
- 250 g mascarpone
- 6 db bolti gofri
A tetejére
- 30 g tejcsoki
- 1 ek kókuszreszelék
Hozzávalók
A csokikrémhez
- 250 ml tej
- 10 g csokis pudingpor (40 g-os kiszerelés)
- 2 - 3 ek cukor (ízlés szerint)
- 250 g mascarpone
- 6 db bolti gofri
A tetejére
- 30 g tejcsoki
- 1 ek kókuszreszelék
A csokis-mascarponés gofri elkészítéséhez a tej kb. felében csomómentesre keverjük a pudingport, majd hozzáöntjük a többi tejet és a cukrot is. Közepesen erős lángon, folyamatosan kevergetés mellett sűrű pudingot főzünk belőle. Lehúzzuk a tűzről, és szoba-hőmérsékletűre hűtjük.
A pudinghoz hozzáadjuk a mascarponét, és egy gépi habverő segítségével kb. 1 perc alatt kihabosítjuk. Ezután habzsákba töltjük a krémet, és a gofrik tetejére nyomjuk.
Amennyibben ti magatok szeretnétek elkészíteni a gofrit, az oldalunkon szuper recepteket találtok. Íme egy elronthatatlan verzió.
A darabokra tört csokit egy kis tálba rakjuk, és kb. 1 percre betesszük a mikróba. Félidőnél érdemes átkeverni. Ha megolvadt a csokoládé, megcsorgatjuk vele a gofrikat, végül megszórjuk némi kókuszreszelékkel, és már ehetjük is.
Elkészítési idő: 10 perc
Pihentetés: kb. 30 perc
Összesen: kb. 40 perc
Ha tetszett a csokis-mascarponés gofri receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több fantasztikus gofri:
Házi gofri édes és sós verzióban
Sütőtökös gofri sós karamellel
Tripla sajtos gofriszendvics