Hozzávalók
A kókuszos krémhez
- 500 ml tej
- 90 g búzadara
- 75 g vaj
- 75 g cukor
- 10 g vaníliás cukor
- 60 g kókuszreszelék
A csokis krémhez
- 400 ml tej
- 1 csomag csokis pudingpor
- 50 g cukor
- 1 ek holland kakaópor
- 100 g étcsoki
Az összerakáshoz
- 10 - 12 db babapiskóta
- 2 ek kókuszreszelék a tetejére
Hozzávalók
A kókuszos krémhez
- 500 ml tej
- 90 g búzadara
- 75 g vaj
- 75 g cukor
- 10 g vaníliás cukor
- 60 g kókuszreszelék
A csokis krémhez
- 400 ml tej
- 1 csomag csokis pudingpor
- 50 g cukor
- 1 ek holland kakaópor
- 100 g étcsoki
Az összerakáshoz
- 10 - 12 db babapiskóta
- 2 ek kókuszreszelék a tetejére
A kókuszos tejbegrízszelet elkészítését azzal kezdjük, hogy a krémhez a hozzávalókat összekeverjük egy lábasban, és 8-10 percig közepesen erős lángon főzzük, közben folyamatosan kavargatjuk. Ha megfőtt és besűrűsödött, húzzuk félre és hagyjuk teljesen kihűlni a kókuszos krémet.
A csokis krémhez a csoki kivételével mindent elkeverünk egy gyorsforralóban, és sűrűre főzzük, majd belekeverjük a nagyobb darabokra tört csokit, és hagyjuk ezt is teljesen kihűlni, hogy könnyebb legyen vele dolgozni.
Egy tepsi alját kirakjuk szép sorban babapiskótával, majd rákenjük egyenletesen a kókuszos krémet, ezután a csokisat, végül gazdagon megszórjuk kókuszreszelékkel. Hűtőbe tesszük legalább 2 órára a sütinket, de a legjobb másnap enni, mint a legtöbb hasonló, pudingos süteményt. Végül kockára vágva tálaljuk (ha krémes lenne a kés, mindig töröljük le szeletelés közben) és nagyon gyorsan faljuk be az egészet, hogy ne maradjon senkinek! 😀
Elkészítés: 40 perc + min. 120 perc hűtés
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!