Hozzávalók
- 170 ml meleg tej
- 15 g friss élesztő
- 350 g liszt
- 2 db tojássárgája
- 60 g cukor
- 1 csipet só
- 30 g puha vaj
- 1 tk reszelt narancshéj
- bő olaj a sütéshez
A tetejére
- 200 g étcsoki
- 1 csapott ek kakaópor
- 2 tk porcukor
- 6 ek kókuszreszelék
Hozzávalók
- 170 ml meleg tej
- 15 g friss élesztő
- 350 g liszt
- 2 db tojássárgája
- 60 g cukor
- 1 csipet só
- 30 g puha vaj
- 1 tk reszelt narancshéj
- bő olaj a sütéshez
A tetejére
- 200 g étcsoki
- 1 csapott ek kakaópor
- 2 tk porcukor
- 6 ek kókuszreszelék
A bécsi fánk tésztájához a tejbe morzsoljuk az élesztőt, és hozzáadjuk a többi alapanyagot. 7-8 perc alatt kidagasztjuk, majd lefedve a duplájára kelesztjük. Ezután átgyúrjuk, és 3-3,5 cm vastagra nyújtjuk a tésztát. 10 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és letakarva kelesztjük a fánkokat még 20 percet. 160 fokos bő olajban, oldalanként 3-4 perc alatt készre sütjük, majd papírtörlőre szedjük, és hagyjuk őket kihűlni.
Az étcsokit vízgőz felett felolvasztjuk, belekeverjük a kakaóport és a porcukrot. A kisült fánkokat belemártjuk a csokiba, majd a kókuszreszelékbe. Tálalás előtt hűtőbe tehetjük, hogy kicsit rádermedjen a csoki, de ha nem bírjátok kivárni, akkor egyből is fogyasztható.
- Előkészítés: 10 perc
- Kelesztés: 80 perc
- Sütés: 20 perc
- Összesen: 110 perc
Ha tetszett a fánk receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több fánkrecept a Street Kitchen oldalán:
Cukormentes mogyorós ekler fánk
Castagnole, a megúszósabb fánk