Pudingos-almás-kekszes süti

Hozzávalók

4 - 6
főre
+

A krémhez

2 kg alma
10 ek cukor
1 db citrom leve
1 ek fahéj
3 csomag vaníliás pudingpor
800 ml tej

Az összerakáshoz

20 - 30 db háztartási keksz
porcukor
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Pudingos-almás-kekszes süti

Ezt a sütit kiskoromban rengetegszer készítette anyukám, viszont egy jó tanács: mindenképpen négyzet alakú kekszet használjatok hozzá, úgy sokkal könnyebb lesz felvágni!
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 6
főre
+

A krémhez

2 kg alma
10 ek cukor
1 db citrom leve
1 ek fahéj
3 csomag vaníliás pudingpor
800 ml tej

Az összerakáshoz

20 - 30 db háztartási keksz
porcukor
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

Az almát megpucoljuk, kiszedjük a magházát, és lereszeljük a nagy lyukú reszelőn. Ezután egy nagy lábasban összekeverjük 5 evőkanál cukorral, citromlével, fahéjjal, és 20-25 percig pároljuk, amíg a víz nagy része el nem párolgott. 

A pudingport csomómentesre keverjük a maradék cukorral és a tej felével, majd beleöntjük a maradék tejet, és keményebb pudingot főzünk belőle. Ezután az almás raguhoz adjuk. 

Egy közepes tepsi aljára rakunk egy réteg kekszet, erre jöhet a krém, majd megint egy réteg keksz. Legalább 2 órát hagyjuk hűtőben állni, de a legjobb egy éjszakát. Kockára vágva, porcukorral tálaljuk.

Pudingos-almás-kekszes süti

Ha tetszett a pudingos-almás-kekszes süti receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások