Puncspudingos kosárkák

Hozzávalók

9
kosárkához
+
1 csomag leveles tészta (400 g / csomag)
2 - 3 ek mazsola
100 ml sütőrum
1 db tojás
500 ml tej
40 g puncspudingpor
3 ek cukor (ízlés szerint)
30 g vaj

A tálaláshoz

30 g tejcsokoládé
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Puncspudingos kosárkák

Lapul a hűtőben egy csomag leveles tészta, és puncspudingod is van otthon, de nem tudod, mit kezdj velük? Ha nassolhatnékod van, íme egy szupergyors, szuperegyszerű és szuperfinom megoldás.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

9
kosárkához
+
1 csomag leveles tészta (400 g / csomag)
2 - 3 ek mazsola
100 ml sütőrum
1 db tojás
500 ml tej
40 g puncspudingpor
3 ek cukor (ízlés szerint)
30 g vaj

A tálaláshoz

30 g tejcsokoládé
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A puncspudingos kosárka elkészítéséhez a leveles tésztát a felhasználás előtt 15-20 perccel kivesszük a hűtőből, hogy ne törjön a széthajtásnál.

A mazsolát egy tálba rakjuk, ráöntjük a rumot, majd félretesszük, hogy kissé megszívja magát.

A leveles tésztát kiterítjük, majd egy kb. 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval vagy bármilyen élesebb tárggyal korongokat vágunk belőle. A korongok felét egy kb. 1 cm-rel kisebb kiszúróval is kiszurkáljuk. Itt nekünk a külső kis „peremre” lesz szükségünk, amit a Szaturnusz gyűrűjéhez tudnék hasonlítani. 

A korongok szélét megkenjük enyhén felvert tojással, majd minden korongra ráhelyezünk egyet a kiszúrt tésztakarikákból. Ezeket is lekenjük tojással, és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk 10-13 percre. Addig sütjük, míg szép aranybarnák nem lesznek. Elképzelhető, hogy a sütés során a közepük is megemelkedik majd a korongoknak. Ezt, miután kivesszük a sütőből, könnyedén benyomkodjuk.

Egy gyorsforralóba öntünk a tejből kb. 150 ml-t, majd csomómentesre keverjük benne a pudingport. Belekanalazzuk a cukrot is, felöntjük a maradék tejjel, és közepesen erős lángon, folyamatosan kevergetve addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Ez forrástól számítva kb. 30 másodperc. Ekkor lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a vajat és a lecsöpögtetett, kisebb-nagyobb darabokra vágott mazsolát. A tetejét lefedjük egy fóliával, és hagyjuk kissé kihűlni. 

Egy nyomózsákba töltjük a pudingot és megtöltjük vele a már kisült, és kihűlt kosárkákat. A tetejét reszelt csokoládéval díszítjük, majd az egészet 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

Puncspudingos kosárka
Puncspudingos kosárka

elkészítési idő: 

  • főzési idő: 15 perc
  • sütési idő: 10-13 perc
  • pihentetés: 60-120 perc
  • összesen min. 85 perc

Ha tetszett a puncspudingos kosárka receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?