Hozzávalók
- 1 csomag leveles tészta (400 g / csomag)
- 2 - 3 ek mazsola
- 100 ml sütőrum
- 1 db tojás
- 500 ml tej
- 40 g puncspudingpor
- 3 ek cukor (ízlés szerint)
- 30 g vaj
A tálaláshoz
- 30 g tejcsokoládé
Hozzávalók
- 1 csomag leveles tészta (400 g / csomag)
- 2 - 3 ek mazsola
- 100 ml sütőrum
- 1 db tojás
- 500 ml tej
- 40 g puncspudingpor
- 3 ek cukor (ízlés szerint)
- 30 g vaj
A tálaláshoz
- 30 g tejcsokoládé
A puncspudingos kosárka elkészítéséhez a leveles tésztát a felhasználás előtt 15-20 perccel kivesszük a hűtőből, hogy ne törjön a széthajtásnál.
A mazsolát egy tálba rakjuk, ráöntjük a rumot, majd félretesszük, hogy kissé megszívja magát.
A leveles tésztát kiterítjük, majd egy kb. 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval vagy bármilyen élesebb tárggyal korongokat vágunk belőle. A korongok felét egy kb. 1 cm-rel kisebb kiszúróval is kiszurkáljuk. Itt nekünk a külső kis „peremre” lesz szükségünk, amit a Szaturnusz gyűrűjéhez tudnék hasonlítani.
A korongok szélét megkenjük enyhén felvert tojással, majd minden korongra ráhelyezünk egyet a kiszúrt tésztakarikákból. Ezeket is lekenjük tojással, és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk 10-13 percre. Addig sütjük, míg szép aranybarnák nem lesznek. Elképzelhető, hogy a sütés során a közepük is megemelkedik majd a korongoknak. Ezt, miután kivesszük a sütőből, könnyedén benyomkodjuk.
Egy gyorsforralóba öntünk a tejből kb. 150 ml-t, majd csomómentesre keverjük benne a pudingport. Belekanalazzuk a cukrot is, felöntjük a maradék tejjel, és közepesen erős lángon, folyamatosan kevergetve addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Ez forrástól számítva kb. 30 másodperc. Ekkor lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a vajat és a lecsöpögtetett, kisebb-nagyobb darabokra vágott mazsolát. A tetejét lefedjük egy fóliával, és hagyjuk kissé kihűlni.
Egy nyomózsákba töltjük a pudingot és megtöltjük vele a már kisült, és kihűlt kosárkákat. A tetejét reszelt csokoládéval díszítjük, majd az egészet 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
elkészítési idő:
- főzési idő: 15 perc
- sütési idő: 10-13 perc
- pihentetés: 60-120 perc
- összesen min. 85 perc
Ha tetszett a puncspudingos kosárka receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!