A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 6 db tojás
- 120 g cukor
- 10 g sütőpor
- 140 g liszt
- 1 csipet só
- 10 - 12 szem eper
A SMART rovat támogatója az
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 6 db tojás
- 120 g cukor
- 10 g sütőpor
- 140 g liszt
- 1 csipet só
- 10 - 12 szem eper
Az egyszerű epres piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét habbá verjük a cukor felével, a sárgájákat pedig kihabosítjuk a cukor másik felével. A lisztet átszitáljuk és összekeverjük a sütőporral és a sóval. A tojássárgájás részhez keverjük a lisztet, majd fellazítjuk a fehérjehabbal, és a tésztát enyhén kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk. Megszórjuk az átmosott, kicsumázott, negyedekbe vágott eperrel, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 35 percre. Mikor kihűlt, porcukorral megszórva, szeletelve tálaljuk.
- Elkészítési idő: 50-55 perc
Ha tetszett az epres piskóta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!