Instant

Tavaszizöldségespite

Tavaszi zöldséges pite

Hozzávalók
300 ml
habtejszín
2 ek
olaj
50 g
vaj
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 db
kisebb répa
0.5 fej
brokkoli
0.5 fej
karfiol
0.25 db
citrom leve
1 csokor
friss petrezselyem
1 csokor
friss bazsalikom
1 ág
friss tárkony
200 g
fagyasztott borsó
1 csipet
szerecsendió
1 csomag
leveles tészta
(270 g)
100 g
gouda sajt

Elkészítés

A sütőbe tehető serpenyőben felmelegítjük az olajat a vajjal, majd megpirítjuk rajta az apróra vágott kétfajta hagymát. Sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a vékony szeletekre vágott répát, a fagyasztott borsót, valamint a rózsáira szedett brokkolit és karfiolt, és lefedve 5 percig pároljuk, majd felöntjük a tejszínnel, meglocsoljuk a citromlével és megszórjuk az apróra vágott friss zöldfűszerekkel. 2-3 perc alatt összeforraljuk, majd elzárjuk, és befedjük egy csomag leveles tésztával.

Pár helyen kicsit összegyűrjük, majd ráreszeljük a sajtot, és a 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Tetszőleges darabot vágunk belőle, és fogyaszthatjuk is.

tavaszi zöldséges pite

További pitereceptek a Street Kitchen oldalán:

Póréhagymás-csirkés pite

Barna sörös, karamellizált hagymás pásztorpite

Spenótos-sonkás-pesztós quiche

www.streetkitchen.hu

Hogy egyetek szinte észrevétlenül rengeteg zöldséget? Hát így! Bármilyen zöldséget belerakhattok, például spárgát, színes cukkinit is, ha pedig nem vagytok vegák, egy kis csirkemellel is turbózhatjátok.

Hozzávalók

1 kb. 26 cm átmérőjű, sütőbe tehető serpenyőhöz
300 ml
habtejszín
2 ek
olaj
50 g
vaj
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 db
kisebb répa
0.5 fej
brokkoli
0.5 fej
karfiol
0.25 db
citrom leve
1 csokor
friss petrezselyem
1 csokor
friss bazsalikom
1 ág
friss tárkony
200 g
fagyasztott borsó
1 csipet
szerecsendió
1 csomag
leveles tészta
(270 g)
100 g
gouda sajt

A sütőbe tehető serpenyőben felmelegítjük az olajat a vajjal, majd megpirítjuk rajta az apróra vágott kétfajta hagymát. Sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a vékony szeletekre vágott répát, a fagyasztott borsót, valamint a rózsáira szedett brokkolit és karfiolt, és lefedve 5 percig pároljuk, majd felöntjük a tejszínnel, meglocsoljuk a citromlével és megszórjuk az apróra vágott friss zöldfűszerekkel. 2-3 perc alatt összeforraljuk, majd elzárjuk, és befedjük egy csomag leveles tésztával.

Pár helyen kicsit összegyűrjük, majd ráreszeljük a sajtot, és a 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Tetszőleges darabot vágunk belőle, és fogyaszthatjuk is.

tavaszi zöldséges pite

További pitereceptek a Street Kitchen oldalán:

Póréhagymás-csirkés pite

Barna sörös, karamellizált hagymás pásztorpite

Spenótos-sonkás-pesztós quiche

Ha tetszett a Tavaszi zöldséges pite receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept