A teriyaki sütőtök első lépéseként a sütőtököt meghámozzuk, félbevágjuk, kiszedjük a magjait, a húsát pedig kisebb, kb. 1,5 cm-es kockákra vágjuk, és egy tálba tesszük. Ráöntjük az olajat és a teriyaki szószt, rászórjuk a keményítőt, a borsot és a szezámmagot, alaposan átforgatjuk, majd elterítjük egy sütőpapírral bélelt tepsin. 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 20-25 percre, hogy megpuhuljon a sütőtök.
Közben átmossuk a rizst, egy edényben kb. 1 evőkanál olajon fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük a vízzel, és készre főzzük. A sütőtököt, ha szükséges, még sózzuk, majd petrezselyemmel megszórva, a rizzsel tálaljuk.

- Elkészítési idő: 40-45 perc
A őszi-téli időszak talán legkedveltebb alapanyaga a sütőtök. Mi is imádjuk! Sütikben, sós kajákban, reggelikben, de még snackekben is bátran felhasználjuk! Mutatunk pár olyan receptet, amit mindig szeretünk megcsinálni:
Lisztmentes sütőtökfőzelék buggyantott tojással
Vegán sütőtökös mac and cheese