Gyors tészták

Cukkinismacandcheese

Cukkinis mac and cheese

Hozzávalók
180 ml
tejszín
300 g
szarvacskatészta
1 fej
hagyma
2 ek
olívaolaj
2 gerezd
fokhagyma
2 db
cukkini
100 g
friss spenót
1 marék
friss bazsalikom
só, bors
0.5 tk
chilipehely
2 tk
oregánó
200 g
reszelt trappista sajt
25 g
tökmag
25 g
fenyőmag

Elkészítés

A cukkinis mac and cheese elkészítéséhez egy lábasban vizet forralunk, és a tésztát al dentére főzzük. A hagymát apróra vágjuk, majd egy serpenyőben közepes lángon lepirítjuk az olajon. Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát is, majd a cukkinit is felcikkezzük, a hagymához dobjuk, és tovább pirítjuk 5-7 percig.

Egy turmixgépbe halmozzuk a friss spenótot, a bazsalikomot, és beleöntjük a tejszínt. A lepirított hagymás cukkinit is beletesszük a turmixba, fűszerezzük sóval, borssal, chilivel és oregánóval, majd krémesre turmixoljuk. Ezután egy nagyobb serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a leszűrt tésztát és a reszelt sajtot, majd közepes lángon addig melegítjük, míg a sajt teljesen felolvad benne.

A tökmagot és a fenyőmagot egy száraz serpenyőben lepirítjuk, és a sajttal összeolvasztott tészta tetejére szórjuk. Frissen fogyasztva a legjobb, de felmelegítve is ugyanazt az élményt nyújtja: krémes, nagyon sajtos és ízekben gazdag.

cukkinis-sajtos-teszta-2
Cukkinis mac and cheese (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 35 perc 

 

A sima sajtos-tejfölös tésztát is imádjuk, de valljuk be: a mac and cheese mééég egy fokkal királyabb! Van is jópár recept az oldalon, hogy ne mindig ugyanolyat készítsetek belőle.

Sült paprikás mac and cheese

Magyar mac and cheese: itt a nok' and cheese!

Darált marharagus mac’n cheese

www.streetkitchen.hu

Egy nagyon nyári, zöld színben pompázó mac and cheese receptjét hoztam el nektek. Megúszós verzió, hiszen a sütés kimarad, csak egy serpenyőben készítjük el. Rengeteg friss bazsalikommal és annál több sajttal!

Hozzávalók

2 főre
180 ml
tejszín
300 g
szarvacskatészta
1 fej
hagyma
2 ek
olívaolaj
2 gerezd
fokhagyma
2 db
cukkini
100 g
friss spenót
1 marék
friss bazsalikom
só, bors
0.5 tk
chilipehely
2 tk
oregánó
200 g
reszelt trappista sajt
25 g
tökmag
25 g
fenyőmag

A cukkinis mac and cheese elkészítéséhez egy lábasban vizet forralunk, és a tésztát al dentére főzzük. A hagymát apróra vágjuk, majd egy serpenyőben közepes lángon lepirítjuk az olajon. Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát is, majd a cukkinit is felcikkezzük, a hagymához dobjuk, és tovább pirítjuk 5-7 percig.

Egy turmixgépbe halmozzuk a friss spenótot, a bazsalikomot, és beleöntjük a tejszínt. A lepirított hagymás cukkinit is beletesszük a turmixba, fűszerezzük sóval, borssal, chilivel és oregánóval, majd krémesre turmixoljuk. Ezután egy nagyobb serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a leszűrt tésztát és a reszelt sajtot, majd közepes lángon addig melegítjük, míg a sajt teljesen felolvad benne.

A tökmagot és a fenyőmagot egy száraz serpenyőben lepirítjuk, és a sajttal összeolvasztott tészta tetejére szórjuk. Frissen fogyasztva a legjobb, de felmelegítve is ugyanazt az élményt nyújtja: krémes, nagyon sajtos és ízekben gazdag.

cukkinis-sajtos-teszta-2
Cukkinis mac and cheese (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 35 perc 

 

A sima sajtos-tejfölös tésztát is imádjuk, de valljuk be: a mac and cheese mééég egy fokkal királyabb! Van is jópár recept az oldalon, hogy ne mindig ugyanolyat készítsetek belőle.

Sült paprikás mac and cheese

Magyar mac and cheese: itt a nok' and cheese!

Darált marharagus mac’n cheese

Ha tetszett a Cukkinis mac and cheese receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept