Hozzávalók
A nokedlihez
- 300 g liszt
- 1 db tojás
- 240 ml víz
- 1 ek olaj
- 1 nagy csipet só
A mártáshoz
- 50 g vaj
- 50 g liszt
- 600 ml tej
- 1 csapott ek fokhagymapor
- 150 g trappista
A tetejére
- 100 g trappista
Hozzávalók
A nokedlihez
- 300 g liszt
- 1 db tojás
- 240 ml víz
- 1 ek olaj
- 1 nagy csipet só
A mártáshoz
- 50 g vaj
- 50 g liszt
- 600 ml tej
- 1 csapott ek fokhagymapor
- 150 g trappista
A tetejére
- 100 g trappista
A nokedlihez az alapanyagokat összedolgozzuk, majd sós, forrásban lévő vízben pár perc alatt kifőzzük, és leszűrjük.
A mártáshoz a vajat felolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet, 3-5 percig pirítjuk, majd beleszórjuk a fokhagymaport is. Felöntjük a meleg tejjel, és habverővel simára keverjük, 4-5 percig főzzük. Még melegen belekeverjük a sajtot.
Összekeverjük a nokedlit a mártással, egy jénaiba tesszük, majd megszórjuk a 100 g sajttal, és 230 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ha tetszett a nok’ and cheese receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!