Hirdetés
Bespájzolva

Magyar mac and cheese: itt a nok' and cheese!

Hozzávalók

2 - 3
főre
+

A nokedlihez

300 g liszt
1 db tojás
240 ml víz
1 ek olaj
1 nagy csipet só

A mártáshoz

50 g vaj
50 g liszt
600 ml tej
1 csapott ek fokhagymapor
150 g trappista

A tetejére

100 g trappista
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Magyar mac and cheese: itt a nok' and cheese!

A mac and cheese jó, a mac and cheese istenien jó! Ezt a témát már sokszor alaposan körbejártuk, most a karantén helyzet azonban új megoldásokat követel: gondoltunk egyet, és kipróbáltuk ezt az amerikai klasszikust, makaróni tészta helyett a mi nokedlinkkel. SPOILER ALERT: nem csalódtunk.
Kipróbáltam, jóóó lett!
7
Hirdetés

Hozzávalók

2 - 3
főre
+

A nokedlihez

300 g liszt
1 db tojás
240 ml víz
1 ek olaj
1 nagy csipet só

A mártáshoz

50 g vaj
50 g liszt
600 ml tej
1 csapott ek fokhagymapor
150 g trappista

A tetejére

100 g trappista
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


A nokedlihez az alapanyagokat összedolgozzuk, majd sós, forrásban lévő vízben pár perc alatt kifőzzük, és leszűrjük.

A mártáshoz a vajat felolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet, 3-5 percig pirítjuk, majd beleszórjuk  a fokhagymaport is. Felöntjük a meleg tejjel, és habverővel simára keverjük, 4-5 percig főzzük. Még melegen belekeverjük a sajtot. 

Összekeverjük a nokedlit a mártással, egy jénaiba tesszük, majd megszórjuk a 100 g sajttal, és 230 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Magyar mac and cheese: itt a nok’ and cheese!

Ha tetszett a nok’ and cheese receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások