Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Darált marharagus mac’n cheese

Hozzávalók

4
személyre
+

A raguhoz

600 g darált marhahús
2 ek olívaolaj
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 szál sárgarépa
1 szál zellerszár
2 db csillagánizs
2 ág friss kakukkfű
50 g paradicsompüré
100 ml vörösbor
200 ml passata
200 ml alaplé
friss bazsalikom

A mac and cheese-hez

40 g vaj
40 g liszt
700 ml tej
1 tk mustárpor
150 g cheddar sajt
200 g trappista sajt
500 g rövid makaróni
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Darált marharagus mac’n cheese

Egy jó mac’n’ cheesenek nincsen párja, főleg így nem, ezzel a brutális marharaguval párosítva. Vegyétek, egyétek!
Kipróbáltam, jóóó lett!
13
Hirdetés

Hozzávalók

4
személyre
+

A raguhoz

600 g darált marhahús
2 ek olívaolaj
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 szál sárgarépa
1 szál zellerszár
2 db csillagánizs
2 ág friss kakukkfű
50 g paradicsompüré
100 ml vörösbor
200 ml passata
200 ml alaplé
friss bazsalikom

A mac and cheese-hez

40 g vaj
40 g liszt
700 ml tej
1 tk mustárpor
150 g cheddar sajt
200 g trappista sajt
500 g rövid makaróni
Bevásárlólistához adom

A darált marhát kevés olajon fehéredésig pirítjuk egy öntöttvas lábosban, majd sózzuk és borsozzuk. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a fokhagymát, a meghámozott és karikákra vágott répát, zellerszárat és a csillagánizst, és a kakukkfüvet. 5 perc pirítás után hozzáadjuk a paradicsompürét és azzal is pirítjuk néhány percig. Ekkor hozzáadjuk az alaplevet, a bort és a passatát. Kb. 1 órán át főzzük és a végén hozzáadjuk a friss bazsalikomot. Közben megcsináljuk a mac’n’cheese-t is.

Vajat olvasztunk egy edényben, majd hozzáadjuk a lisztet és folyamatosan kevergetjük 1-2 percig. Ekkor hozzáadjuk a tejet és továbbra is folyamatosan keverve szépen besűrítjük. Ekkor mehet hozzá a mustárpor és a reszelt sajtok. Alaposan elkeverjük és amint a sajtok felolvadtak a mártásban kész is. A kifőzött tésztát elkeverjük a sajtszósszal. Előkészítünk egy nagyobb kerámiaedényt. Először beleöntjük a kész marharagut, majd mehet rá a mac’n’cheese. 160 fokra előmelegített sütőben 20-30 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

Ha tetszett a darált marharagus mac’n cheese receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások