Hozzávalók
A raguhoz
- 600 g darált marhahús
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál zellerszár
- 2 db csillagánizs
- 2 ág friss kakukkfű
- 50 g paradicsompüré
- 100 ml vörösbor
- 200 ml passata
- 200 ml alaplé
- friss bazsalikom
A mac and cheese-hez
- 40 g vaj
- 40 g liszt
- 700 ml tej
- 1 tk mustárpor
- 150 g cheddar sajt
- 200 g trappista sajt
- 500 g rövid makaróni
Hozzávalók
A raguhoz
- 600 g darált marhahús
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál zellerszár
- 2 db csillagánizs
- 2 ág friss kakukkfű
- 50 g paradicsompüré
- 100 ml vörösbor
- 200 ml passata
- 200 ml alaplé
- friss bazsalikom
A mac and cheese-hez
- 40 g vaj
- 40 g liszt
- 700 ml tej
- 1 tk mustárpor
- 150 g cheddar sajt
- 200 g trappista sajt
- 500 g rövid makaróni
A darált marhát kevés olajon fehéredésig pirítjuk egy öntöttvas lábosban, majd sózzuk és borsozzuk. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a fokhagymát, a meghámozott és karikákra vágott répát, zellerszárat és a csillagánizst, és a kakukkfüvet. 5 perc pirítás után hozzáadjuk a paradicsompürét és azzal is pirítjuk néhány percig. Ekkor hozzáadjuk az alaplevet, a bort és a passatát. Kb. 1 órán át főzzük és a végén hozzáadjuk a friss bazsalikomot. Közben megcsináljuk a mac’n’cheese-t is.
Vajat olvasztunk egy edényben, majd hozzáadjuk a lisztet és folyamatosan kevergetjük 1-2 percig. Ekkor hozzáadjuk a tejet és továbbra is folyamatosan keverve szépen besűrítjük. Ekkor mehet hozzá a mustárpor és a reszelt sajtok. Alaposan elkeverjük és amint a sajtok felolvadtak a mártásban kész is. A kifőzött tésztát elkeverjük a sajtszósszal. Előkészítünk egy nagyobb kerámiaedényt. Először beleöntjük a kész marharagut, majd mehet rá a mac’n’cheese. 160 fokra előmelegített sütőben 20-30 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Ha tetszett a darált marharagus mac’n cheese receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!