Ricottás-zöldborsós spagetti trappistával

Hozzávalók

2
főre
+
250 g spagetti
250 g zöldborsó
350 g ricotta
1 gerezd fokhagyma
olaj
só, bors
100 g trappista
petrezselyem
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Ricottás-zöldborsós spagetti trappistával

Ha lapul a hűtődben némi elfekvő ricotta, és nem tudsz vele mit kezdeni, ráadásul nincs is időd, főleg kedved órákat pepecselni a konyhában, akkor segítek, hogy használd fel, mielőtt könnyes búcsút kellene venned tőle.
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
250 g spagetti
250 g zöldborsó
350 g ricotta
1 gerezd fokhagyma
olaj
só, bors
100 g trappista
petrezselyem
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A tésztát bő, lobogó, sós vízben a csomagoláson feltüntetett idő alatt kifőzzük, majd leszűrjük. A főzőlevéből kb. 150 ml-t megtartunk. 

A borsóból kiveszünk 2-3 evőkanálnyit, amit egy villa segítségével összetörünk, majd a ricottához keverjük. Egy serpenyőben, kevés olajon elkezdjük lepirítani a fokhagymát, majd hozzáadjuk a borsós ricottát és a 150 ml főzővizet. Sózzuk, borsozzuk, és hozzákeverjük a maradék zöldborsót és a tésztát. Tálaláskor sajtot reszelünk rá és megszórjuk friss petrezselyemmel. 

Ricottás-zöldborsós spagetti trappistával

Ha tetszett a ricottás-zöldborsós spagetti trappistával receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások