Hozzávalók
- 250 g spagetti
- 250 g zöldborsó
- 350 g ricotta
- 1 gerezd fokhagyma
- olaj
- só, bors
- 100 g trappista
- petrezselyem
Hozzávalók
- 250 g spagetti
- 250 g zöldborsó
- 350 g ricotta
- 1 gerezd fokhagyma
- olaj
- só, bors
- 100 g trappista
- petrezselyem
A tésztát bő, lobogó, sós vízben a csomagoláson feltüntetett idő alatt kifőzzük, majd leszűrjük. A főzőlevéből kb. 150 ml-t megtartunk.
A zöldborsót 6-8 percig megmikrózzuk maximum fokozaton, majd kiveszünk belőle 2-3 evőkanálnyit, amit egy villa segítségével összetörünk, majd a ricottához keverjük. Egy serpenyőben, kevés olajon elkezdjük lepirítani a fokhagymát, majd hozzáadjuk a borsós ricottát és a 150 ml főzővizet. Sózzuk, borsozzuk, és hozzákeverjük a maradék zöldborsót és a tésztát. Tálaláskor sajtot reszelünk rá, és megszórjuk friss petrezselyemmel.
Ha tetszett a ricottás-zöldborsós spagetti trappistával receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!