A közepesnél kicsit erősebb hőfokon olajat hevítünk egy serpenyőben, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott hagymát és a cikkekre vágott gombát, és 2-3 percig pirítjuk. A gépsonkát lereszeljük, és azt is a raguhoz adjuk, majd 1-2 perc pirítás után felöntjük a passatával. Sózzuk, hozzáadjuk a lecsepegtetett kukoricát, belenyomjuk a fokhagymát, és további 2 perc főzés után lekapcsoljuk a tűzhelyet.
A tésztát bő, enyhén sós, lobogó vízben a csomagoláson feltüntetett idő alatt megfőzzük, majd leszűrjük.
A ragut összekeverjük a tésztával, és a tálalásnál megszórjuk reszelt sajttal, valamint frissen aprított petrezselyemmel.

Ezek a receptek is érdekelhetnek:
Karamellizált hagymás, csirkés pappardelle