Tarjás-sajtos spagetti

Hozzávalók

3 - 4
főre
+
250 g spagetti tészta
1 fej hagyma (nagyobb)
1 - 2 ek olaj
300 g szeletelt főtt tarja
só, bors
300 ml tejszín
1 ek vaj
petrezselyem
200 g trappista sajt
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Tarjás-sajtos spagetti

A szeletelt főtt tarja nem csak a szendvicsen állja meg a helyét. És nem is kell hozzá sokkal több hozzávaló, mint egy fullos szendóhoz, a végeredmény mégis egészen más. Bár ha bevállalós vagy, tedd be nyugodtan két szelet kenyér közé. :)
Kipróbáltam, jóóó lett!
7
Hirdetés

Hozzávalók

3 - 4
főre
+
250 g spagetti tészta
1 fej hagyma (nagyobb)
1 - 2 ek olaj
300 g szeletelt főtt tarja
só, bors
300 ml tejszín
1 ek vaj
petrezselyem
200 g trappista sajt
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A tésztát bő, lobogó, sós vízben a csomagoláson leírt idő alatt megfőzzük. Leszűréskor egy keveset megtartunk a főzőléből, ha esetleg nagyon besűrűsödne a mártás, ezzel tudjuk hígítani a végén. 

A hagymát apró kockákra vágjuk, és forró serpenyőben lepirítjuk az olajon. Amikor már üveges a hagyma, rádobjuk a felcsíkozott tarját. Ne vágjuk túl apróra, mert összesül. Tovább pirítjuk körülbelül 1-2 percig, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a tejszínnel, és további 2 percig főzzük, hogy kicsit besűrűsödjön. Hozzáadunk egy kanál vajat, és megszórjuk friss petrezselyemmel. 

A végén összekeverjük a kifőtt, lecsepegtetett tésztával, és megszórjuk reszelt sajttal.

Tarjás-sajtos spagetti

Ha tetszett a tarjás-sajtos spagetti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások