Hozzávalók
- 250 g spagetti tészta
- 1 fej hagyma (nagyobb)
- 1 - 2 ek olaj
- 300 g szeletelt főtt tarja
- só, bors
- 300 ml tejszín
- 1 ek vaj
- petrezselyem
- 200 g trappista sajt
Hozzávalók
- 250 g spagetti tészta
- 1 fej hagyma (nagyobb)
- 1 - 2 ek olaj
- 300 g szeletelt főtt tarja
- só, bors
- 300 ml tejszín
- 1 ek vaj
- petrezselyem
- 200 g trappista sajt
A tésztát bő, lobogó, sós vízben a csomagoláson leírt idő alatt megfőzzük. Leszűréskor egy keveset megtartunk a főzőléből, ha esetleg nagyon besűrűsödne a mártás, ezzel tudjuk hígítani a végén.
A hagymát apró kockákra vágjuk, és forró serpenyőben lepirítjuk az olajon. Amikor már üveges a hagyma, rádobjuk a felcsíkozott tarját. Ne vágjuk túl apróra, mert összesül. Tovább pirítjuk körülbelül 1-2 percig, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a tejszínnel, és további 2 percig főzzük, hogy kicsit besűrűsödjön. Hozzáadunk egy kanál vajat, és megszórjuk friss petrezselyemmel.
A végén összekeverjük a kifőtt, lecsepegtetett tésztával, és megszórjuk reszelt sajttal.
Ha tetszett a tarjás-sajtos spagetti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!