A húsvéti receptek támogatója a
Hozzávalók
A kosárkákhoz
- 1 csomag leveles tészta
- 1 db tojás
A krémhez
- 5 db tojás
- 2 ek majonéz
- 1 tk mustár
- 1 kis csokor petrezselyem
- só, bors
A húsvéti receptek támogatója a
A húsvéti receptek támogatója a
Hozzávalók
A kosárkákhoz
- 1 csomag leveles tészta
- 1 db tojás
A krémhez
- 5 db tojás
- 2 ek majonéz
- 1 tk mustár
- 1 kis csokor petrezselyem
- só, bors
A kosárkákhoz a leveles tésztát kivesszük a hűtőből kb. húsz percre, hogy felengedjen, és ne törjön, amikor széthajtogatjuk.
Egy pogácsaszaggatóval nagy köröket szaggatunk ki belőle, majd a körök felét egy kisebb szaggatóval ismét átlyukasztjuk, hogy egy-egy karikát kapjunk. A tojást enyhén felverjük, megkenjük vele a teli körök szélét, ráillesztjük a karikákat, azok tetejét is megkenjük, majd az így kapott kosárkákat 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 10-15 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
A krémhez a tojásokat sós vízben, a forrástól számítva 10 perc alatt keményre főzzük, majd hideg folyó víz alatt lehűtjük, megtisztítjuk és lereszeljük. Összekeverjük a majonézzel, a mustárral, a finomra vágott petrezselyemmel, majd ízesítjük sóval, borssal.
A kisült kosárkákat kivesszük a sütőből, és hagyjuk lehűlni. Ha a közepük felfúvódott, óvatosan benyomkodjuk.
A krémből egy bő kanálnyit teszünk a kosárkákba, és díszítésként szabadon választott zöldségeket halmozunk rá.
Ha tetszett a tojáskrémes leveles kosárka receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!