Instant

Zöldcurrysgombakrémleves

Zöld currys gombakrémleves

Hozzávalók
600 g
csiperkegomba
3 ek
olívaolaj
só, bors
1 fej
salottahagyma
2 gerezd
fokhagyma
2 tk
zöld currypaszta
200 g
fagyasztott spenótpüré
400 ml
konzerv kókusztejszín
A tálaláshoz
1 db
lime
4 ek
növényi joghurt
friss korianderlevél

Elkészítés

A zöld currys gombakrémleves különleges ízvilágú kaja. Első lépésként a gombákat megtisztítjuk és felszeleteljük. Egy serpenyőben nagy lángon felhevítünk 2 evőkanál olajat, majd 2-3 részletben alaposan lepirítjuk a gombát. Sóval, borssal fűszerezzük, és pár szebb megpirult gombaszeletet félreteszünk a tálaláshoz.

Mindeközben egy lábasban felhevítjük a maradék 1 evőkanál olajat, és aranybarnára pirítjuk a felaprított salottahagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a zöld currypasztát. Pár percig még ezzel is pirítjuk, majd rátesszük a már megpirított gombát, hozzáadjuk a spenótot és a konzerv kókusztejszínt is.

10-15 percig főzzük, majd botmixer vagy turmixgép segítségével krémesre pürésítjük. Ha túl sűrűnek találjuk, vízzel vagy még több kókusztejszínnel hígítjuk. Végül limegerezddel, növényi joghurttal és friss korianderrel, valamint a félretett gombaszeletekkel tálaljuk.

  • Előkészítési idő: 10 perc
  • Főzési idő: 30 perc
  • Összesen: 40 perc
zold currys gombakremleves
Zöld currys gombakrémleves (Fotó: Street Kitchen)

Jöhetnek a krémlevesek?:

Lajos-féle brokkolikrémleves

Füstöltsajt-krémleves

Hideg sárgabarack-krémleves

Zöldspárga krémleves

www.streetkitchen.hu

Ha fel szeretnétek dobni egy hétköznapi krémlevest, mindenképpen próbáljátok ki ezt a receptet, hisz nemcsak nagyon finom, de hihetetlen egyszerű elkészíteni is.

Hozzávalók

4 főre
600 g
csiperkegomba
3 ek
olívaolaj
só, bors
1 fej
salottahagyma
2 gerezd
fokhagyma
2 tk
zöld currypaszta
200 g
fagyasztott spenótpüré
400 ml
konzerv kókusztejszín
A tálaláshoz
1 db
lime
4 ek
növényi joghurt
friss korianderlevél

A zöld currys gombakrémleves különleges ízvilágú kaja. Első lépésként a gombákat megtisztítjuk és felszeleteljük. Egy serpenyőben nagy lángon felhevítünk 2 evőkanál olajat, majd 2-3 részletben alaposan lepirítjuk a gombát. Sóval, borssal fűszerezzük, és pár szebb megpirult gombaszeletet félreteszünk a tálaláshoz.

Mindeközben egy lábasban felhevítjük a maradék 1 evőkanál olajat, és aranybarnára pirítjuk a felaprított salottahagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a zöld currypasztát. Pár percig még ezzel is pirítjuk, majd rátesszük a már megpirított gombát, hozzáadjuk a spenótot és a konzerv kókusztejszínt is.

10-15 percig főzzük, majd botmixer vagy turmixgép segítségével krémesre pürésítjük. Ha túl sűrűnek találjuk, vízzel vagy még több kókusztejszínnel hígítjuk. Végül limegerezddel, növényi joghurttal és friss korianderrel, valamint a félretett gombaszeletekkel tálaljuk.

  • Előkészítési idő: 10 perc
  • Főzési idő: 30 perc
  • Összesen: 40 perc
zold currys gombakremleves
Zöld currys gombakrémleves (Fotó: Street Kitchen)

Jöhetnek a krémlevesek?:

Lajos-féle brokkolikrémleves

Füstöltsajt-krémleves

Hideg sárgabarack-krémleves

Zöldspárga krémleves

Ha tetszett a Zöld currys gombakrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept