Hozzávalók
- 60 g vaj
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej hagyma (kb. 120 g)
- 2 - 4 gerezd fokhagyma
- 1 l zöldségalaplé
- só, bors
- ½ db szerecsendió
- 200 g főzőtejszín
- 200 g füstölt parenyica sajt
- 60 g liszt
- 50 ml víz
- 1 doboz retekcsíra (kb. 60 g)
Hozzávalók
- 60 g vaj
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej hagyma (kb. 120 g)
- 2 - 4 gerezd fokhagyma
- 1 l zöldségalaplé
- só, bors
- ½ db szerecsendió
- 200 g főzőtejszín
- 200 g füstölt parenyica sajt
- 60 g liszt
- 50 ml víz
- 1 doboz retekcsíra (kb. 60 g)
A füstöltsajt-krémleves elkészítéséhez a vajat egy nagyobb lábasban közepesen erős lángon felolvasztjuk. Mehet rá az olívaolaj, a finomra vágott hagyma és a zúzott fokhagyma. Kicsit megpirítjuk, majd felöntjük egy kevés alaplével. Mikor felforrt, botmixerrel krémesítjük. Ezután sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a szerecsendiót, felöntjük a maradék alaplével és a tejszínnel, majd újbóli forrás után beleszórjuk a lereszelt sajtot. A lisztből 50 ml vízzel habarást készítünk, és ezzel forraljuk készre.
A magcsírát átmossuk, a bolyhos gyökérzetét levágjuk, és tálaláskor a leves tetejére szórjuk.
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Ha tetszett a füstöltsajt-krémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több remek leves, ha szereted a krémleveseket, de a sajt nem a szíved csücske.
Céklakrémleves szénhidrátcsökkentett krutonnal
Paradicsomos lilakáposzta-krémleves