Hirdetés

A kihagyhatatlan forralt bor

Hozzávalók

1.5
literhez
+
700 ml víz
4 ek cukor
½ db szerecsendió reszelve
3 szem csillagánizs
3 rúd fahéj
1 diónyi gyömbér lereszelve
10 szem szegfűszeg
1 db citrom reszelt héja és kifacsart leve
½ db vaníliarúd kikapart magjai
1 üveg száraz vörösbor
Hirdetés

A kihagyhatatlan forralt bor

Régebben mindig bolti fűszerkeverékből készítettem a forralt bort, de aztán rájöttem, hogy mennyivel jobb, ha saját magunk készítjük el, hiszen így tudjuk miből készült pontosan, és ízlés szerint variálhatjuk a hozzávalókat.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

1.5
literhez
+
700 ml víz
4 ek cukor
½ db szerecsendió reszelve
3 szem csillagánizs
3 rúd fahéj
1 diónyi gyömbér lereszelve
10 szem szegfűszeg
1 db citrom reszelt héja és kifacsart leve
½ db vaníliarúd kikapart magjai
1 üveg száraz vörösbor

A vízhez hozzáadjuk a fűszereket és ízesítőket, felforraljuk, majd alacsony lángon 10 percig főzzük. Ezután még fél órán át állni hagyjuk, majd leszűrjük. A fűszeres kivonatot megint egy lábasba öntjük és hozzáadjuk a vörösbort. Most viszont már csak felmelegítjük, nem forraljuk, hogy az alkohol ne párologjon el belőle.  

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások