Hirdetés
Karácsonyi menü

Almás-karamelles puncs

Hozzávalók

1
literhez
+
3 ek cukor
600 ml víz
2 filter fekete tea
1 db vaníliarúd
2 cm-es gyömbér
4 rúd fahéj
10 szem szegfűszeg
2 db alma
1 db citrom
1 db narancs
500 ml almalé
200 - 300 ml rum
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Almás-karamelles puncs

Fűszeres, karamelles, almás, téli, forró alkoholos ital. Mi az? Igggen, ez az almás-karamelles puncs. Isteni, és tök jól felmelegít egy hűvösebb estén is. :)
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

1
literhez
+
3 ek cukor
600 ml víz
2 filter fekete tea
1 db vaníliarúd
2 cm-es gyömbér
4 rúd fahéj
10 szem szegfűszeg
2 db alma
1 db citrom
1 db narancs
500 ml almalé
200 - 300 ml rum
Bevásárlólistához adom

Egy lábasban karamellizáljuk a cukrot, hozzáöntünk egy kevés vizet, és ha újra feloldódott a visszakeményedett karamell, hozzáöntjük a többi vizet. Beledobjuk a 2 teafiltert, a kettévágott vaníliarudat, a gyömbért, a fahéjrudakat, a szegfűszeget, és felforraljuk a vizet. A filtert 4-5 perc múlva kivesszük, és alacsony lángon még 8-10 percig forraljuk a vizet a fűszerekkel. Elzárjuk a lángot. Az almákat meghámozzuk, kivágjuk a magházaikat, a narancsot és citromot jól megmossuk és szeletekre vágjuk őket. Felöntjük az alapot az almalével és a rummal, és beledobáljuk a gyümölcsöket. Szerintem másnapra érnek igazán össze az ízek, így akkor érdemes leszűrni, de persze azonnal is fogyasztható. 🙂

Almás-karamelles puncs

Ha tetszett az Almás-karamelles puncs receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások