Hozzávalók
- 700 ml víz
- 4 ek cukor
- ½ db szerecsendió reszelve
- 3 szem csillagánizs
- 3 rúd fahéj
- 1 diónyi gyömbér lereszelve
- 10 szem szegfűszeg
- 1 db citrom reszelt héja és kifacsart leve
- ½ db vaníliarúd kikapart magjai
- 1 üveg száraz vörösbor
Forralt bor
Hozzávalók
- 700 ml víz
- 4 ek cukor
- ½ db szerecsendió reszelve
- 3 szem csillagánizs
- 3 rúd fahéj
- 1 diónyi gyömbér lereszelve
- 10 szem szegfűszeg
- 1 db citrom reszelt héja és kifacsart leve
- ½ db vaníliarúd kikapart magjai
- 1 üveg száraz vörösbor
A forralt bor vörös és fehér borból is készíthető. Mi most előbbit választottuk, és egy szuper fűszerezést találtunk ki hozzá.
A vízhez hozzáadjuk a fűszereket és ízesítőket, felforraljuk, majd alacsony lángon 10 percig főzzük. Ezután még fél órán át állni hagyjuk, majd leszűrjük. A fűszeres kivonatot megint egy lábasba öntjük és hozzáadjuk a vörösbort. Most viszont már csak felmelegítjük, nem forraljuk, hogy az alkohol ne párologjon el belőle.
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!