Hozzávalók
- 2 db narancs
- 1 db citrom
- 800 ml víz
- 200 ml vörösbor
- 5 - 6 szem szegfűszeg
- 4 db fahéjrúd
- 1 ek aszalt vörös áfonya
- 100 ml barna rum (valami fűszeres, hordóban érlelt)
- 2 csomag vaníliás cukor
- 15 g fekete tea
Hozzávalók
- 2 db narancs
- 1 db citrom
- 800 ml víz
- 200 ml vörösbor
- 5 - 6 szem szegfűszeg
- 4 db fahéjrúd
- 1 ek aszalt vörös áfonya
- 100 ml barna rum (valami fűszeres, hordóban érlelt)
- 2 csomag vaníliás cukor
- 15 g fekete tea
A klasszik rumpuncs elkészítéséhez a citrusokról vékonyan lehámozzuk a héjukat, a levüket egy edénybe facsarjuk. A vizet egy lábasban felforraljuk a vörösborral, a citrushéjakkal, a szegfűszeggel, a fahéjjal és a vörös áfonyával. Kis lángon kb. 10 percig forraljuk, hogy kioldódjon a fűszerek íze.
Hozzáadjuk a rumot és a vaníliás cukrot, aztán lehúzzuk a tűzről, és kiáztatjuk benne a teát. Ezzel már nem szabad forralni! Belekeverjük a citrusok levét, majd még melegen kínáljuk. Aki szereti, annak a végén még öntsünk bele extra rumot, de csak óvatosan.
elkészítési idő: 10 perc
Ha tetszett a klasszik rumpuncs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!