Hozzávalók
A sziruphoz
- 4 ek barna cukor
- 1 db citrom
- 2 tk reszelt gyömbér
- 300 ml víz
Az összeállításhoz
- 4 x 40 ml limoncello
- 1 marék jégkocka
- 400 ml száraz pezsgő
Hozzávalók
A sziruphoz
- 4 ek barna cukor
- 1 db citrom
- 2 tk reszelt gyömbér
- 300 ml víz
Az összeállításhoz
- 4 x 40 ml limoncello
- 1 marék jégkocka
- 400 ml száraz pezsgő
A limoncellós-gyömbéres pezsgőkoktél első lépéseként a sziruphoz egy gyorsforralóban összekeverjük a cukort a citrom reszelt héjával és kifacsart levével. Hozzáadjuk a gyömbért és a vizet, majd a harmadára redukáljuk, leszűrjük és hagyjuk kihűlni.
Egy shakerbe jeget rakunk, ráöntjük a limoncellót és a szirupot, majd alaposan összerázzuk. Behűtött pezsgőspohárba adagoljuk a shakerből, felöntjük a behűtött pezsgővel, és kész is.
- Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!